Hírek
vissza
2020/324

Mit dolgoznak és hogyan kommunikálnak a gyerekekkel edzőink a bezártság heteiben?

Mit dolgoznak és hogyan kommunikálnak a gyerekekkel edzőink a bezártság heteiben?

A koronavírus-járvány okozta leállást nem csak nehézségként élik meg edzőink, de lehetőségként is. Lehetőségként digitális kompetenciák fejlesztésére és egy olyan otthon is végezhető feladatokat tartalmazó videós gyakorlattár elkészítésére, amely korábban időhiány miatt nem valósulhatott meg.

Edzői csapatunk Hajmási Milán szakmai vezető irányításával napok alatt áttért az online kapcsolattartásra, ebben a Discord alkalmazás van segítségünkre. Milán két csoportra osztotta edzőinket, a kis- és nagykorosztályok trénereivel külön-külön egyeztet. Mindkét csoporttal heti két video meetinget tartanak, amely alatt ellenőrzik az előzőleg kiadott feladatokat, és megtervezik a következő hét munkáját.

Mit dolgoznak és hogyan kommunikálnak a gyerekekkel edzőink koronavírus-járvány idején?

- Nyilván mindenkit váratlanul ért a koronavírus-járvány okozta szituáció, de egyből azon kezdtünk el gondolkodni, hogyan jöhetnénk ki belőle a legkevesebb sérüléssel és a legtöbb hozzáadott új értékkel - tekintett vissza a leállás időszakának kezdetére szakmai igazgatónk, hozzátéve: a kollégák a MATCHmeeting adatok pótlásával kezdték online üzemmódjukat, hisz a korábbi adminisztráció néhol kiegészítésre szorult.

- Az előttünk álló hetekben van idő az edzésvázlatok még alaposabb kidolgozására, a rajzoláshoz szükséges, a Király SZE által egységesen használt grafikai program tökéletes elsajátítására. Készül egy saját videós gyakorlattár is otthon végezhető feladatokkal, korosztályokra lebontva, ezekből edzőink már most osztanak meg feladatsorokat csoportjaikban, hogy a gyerekek a lehetőségekhez képest otthon is tudjanak valamennyit mozogni. Persze a körülmények eltérőek, nem mindegy, hogy valaki egy nagy kertes családi házban él, vagy egy 60 négyzetméteres belvárosi lakásban három testvérével együtt. Mindenesetre azon vagyunk, hogy a drasztikusan megváltozott munkakörülményekből is kihozzuk a maximumot, hogy az újraindulásnál felkészülten állhassunk a rajtvonalra - összegzett Hajmási Milán.

Kapcsolódó témák: U14-es csapatunk

Képek

Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
36123456
3778910111213
3814151617181920
3921222324252627
40282930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek