2020/1013

Nyári György örül a sok lehetőségnek

A hétvégi bajnoki fordulókban két sorozatban (Vas megyei I. osztályú bajnokság, U17-es regionális bajnokság) bő 120 perc alatt 5 gólt szerezett Nyári György, egyesületünk 2004-es születésű középpályása, aki szombaton a felnőttek között csereként beállva 15 perc alatt lőtt mesterhármast Szentgotthárdon, vasárnap pedig az U17-esek között Csornán kétszer volt eredményes.

Mindkét mérkőzést megnyerték csapataink, a Hegyi László vezette együttes 7-2-es, míg a Németh Bálint irányította korosztályos brigád 8-0-ás győzelmet aratott. Nyári György idén egyébként öt sorozatban (MOL Magyar Kupa, Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa, felnőtt megyei I-es bajnokság, U19-es regionális bajnokság, U17-es regionális bajnokság) is pályára lépett már augusztus óta.

- Természetesen örülök a sok lehetőségnek, ott játszom, ahol szükség van rám, és ahol az edzőim jónak látják. Hosszú távon szeretném majd állandósítani a helyem a felnőttek között és játékommal segíteni a csapatnak céljai elérérésében, az NB III-ba jutásban - mondta Nyári György, hozzátéve: bárhová is állítják, legyen szó a középpálya széléről vagy közepéről, ő egyformán jól érzi magát és igyekszik a legjobb tudása szerint megoldani a rábízott feladatokat.

Ami pedig a felnőtt csapatba való beilleszkedést illeti, eleinte fura volt számára, hogy olyanokkal szerepelhet együtt, akiket korábban csak a tévében látott.

- Kicsit tartottam tőle, hogy milyen lesz a Premier League-et is megjárt Halmosi Péterrel, vagy Subával (Subicz Gábor) és Kozsóval (Kovács Zsolt) együtt játszani, olyanokkal, akik profi szintig eljutottak a futballban. Szerencsére sokat segítenek, biztatnak, így könnyebb volt megbirkózni ezzel - magyarázta Nyári György, akinek hétvégi öt találatából a szentgotthárdi harmadik tetszett a legjobban.

- A bal szélen üres területben kaptam a labdát, csináltam egy átlépős csel, majd egy kötényt, végül ellőttem a hosszúba. De nem ez számít, hanem, hogy mindkét csapat nyert a hétvégén - fűzte hozzá fiatal középpályásunk.