2021/410

Kiküzdött győzelem

A hajrában két rutinos játékosunk, Kovács Zsolt és Halmosi Péter egyéni villanása segítette három ponthoz csapatunkat a masszív, nagyszerűen védekező Szentgotthárd ellen a megyei bajnokság 26. fordulójában rendezett szombat délutáni találkozón.

Király SE-Szentgotthárdi VSE 2-1 (0-1). - Király Sportlétesítmény, zárt kapuk mögött, megyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Boda Gy.

Király SE: Király M. - Takács D. (Devecseri a 82. p.), Subicz (Kovács Zs. a 58. p.), Kiss K., Marton Gy. (Kalmár a 90. p.) - Németh D., Szalay M., Hertelendi (Kiss Á. a 58. p.) - Kudron (Tamás B. a 77. p.), Halmosi, Hegedűs M. Edző: Hegyi László.

Szentgotthárd: Kapui - Papp V. (Sulics a 15. p.), Gerebics, Gécsek, Polly, Dancsecz -  Bedi, Andrejek (Korpics a 87. p.), Báger - Osvald M., (Majczán a 90. p.) Gyécsek. Edző: Crnko Bogdan.

Gólszerzők: Kovács Zs. a 76., Halmosi a 87., illetve Osvald M. a 21. percben.

Két remek formában lévő csapat találkozott szombaton délután a Király Sportlétesítményben, a mieink idei kilenc bajnokijukból hetet megnyertek, kétszer ikszeltek, míg az ellenfél gotthárdiak már tíz tétmérkőzésen vannak túl 2021-ben: hatszor szereztek három pontot, és két-két döntetlenjük és vereségük van - az idei teljesítményük alapján a vendégek is élcsapatnak számítanak.

A 2. percben Halmosi szerezhetett volna előnyt, de 14 méterről fölé lőtt. A 15. percben Marton fejelt össze Pappal, a szentgotthárdi játékost le kellett cserélni, orrtörés és agyrázkódás gyanújával mentő vitte kórházba. A sérülés nem zavart meg a Szentgotthárdot, a 21. percben egy bal oldali beadást nem tudtak tisztázni a hazai védők, a hosszún érkezett Osvald Milán és 5 méterről bepofozta a kapuba a labdát (0-1). A folytatásban egyre nagyobb mezőnyfölényben futballozott csapatunk, de ez leginkább csak labdabirtoklásban mutatkozott meg, nem helyzetekben. A 42. percben egy vendég kontra végén Király Mátyás lopta le a labdát a ziccerbe kerülő Osvald lábáról. A félidő vége előtt marad még egy veszélyes Halmosi-szabadrúgás, ezzel együtt SZVSE fordulhatott előnnyel a második félidőre.

A folytatásban sem változott a játék képe, a Király SE darált, küzdött becsülettel, Crnko Bogdan csapata azonban jól zárta a területeket, kevés lehetőséget hagyott a kibontakozásra. A 76. percben aztán megtört a jég: Németh Dominik szögletét a csereként beállt Kovács Zsolt csúsztatta a kapuba (1-1). A 85. percben Kapui kapus találta el az ötösnél az előre húzódó Kiss Krisztiánt, de a játékvezető nem látott okot büntetőre.  A 87. percben megszerezte a vezetést a KSE: Halmosi rúghatott szabadrúgást 21 méterről, és ballal a kapu bal oldalába tekert (2-1) - ez pedig azt jelentette, hogy tizedik idei találkozóján is veretlen tudott maradni csapatunk, és továbbra is tartja a lépést az éllovas Sárvár FC-vel!

Hegyi László: - Egy nagyon masszív csapat volt az ellenfelünk, jól védekeztek, nehezen tudtuk megbontani őket. A hajrában két pontrúgást követően sikerült betalálnunk, ami újabb három pontot ért számunkra, és emiatt elégedettek lehetünk.