Hírek
vissza
2023/1111

Négygólos Király siker a 13. fordulóbanSzerző: Németh Zsolt

Négygólos Király siker a 13. fordulóban

 

 A mérkőzés hajrájáig egy góllal ment csak a Király SE, de nagy fölényben játszott Hegyi László együttese, amely az első félidőben Márfy Bence közeli fejesével jutott előnyhöz. A szünet után szinte felbillent a pálya, a labda folyamatosan a vendégcsapat térfelén pattogott, de sokáig meddő maradt a hazai fölény. Aztán jött Halmosi Péter ülve, fordulatból bekotort találta, amit három hazai csere követett. Ekkor kezdett támadni a Vasvár, de az utolsó negyedórában jött Potyi Gábor szép fejes gólja majd a mérkőzés záró eseményeként Schimmer Szabolcs büntetőből lőtt találata. Ezzel gólokban is fölényessé vált a hazai siker.

 

 

Az utolsó negyedórára állt be, de ennyi idő alatt is góllal és gólpasszal tért vissza a Király SE csapatához Schimmer Szabolcs. A rutinos játékos Halmosi Péter tornaterembe, pókfocihoz illő gólja után állt be és meghálálta a lehetőséget. De menjünk csak sorjában.

A vasváriak a meccs elejétől szervezetten igyekeztek megvédeni kapujukat, néhányszor előre is indultak, de komoly gólhelyzetük nem akadt. A Király fokozatosan egyre veszélyesebben támadta a vendég kaput, ami a 27. percben érett góllá.

Potyi Gábor löbbölt Halmosi Péter elé a bal oldalon. A kapitány ballal középre tálalt, ahol a jó ütemben érkező Márfy Bence fejelt néhány méterről a kapuba. Ezen kívül akadt még pár veszélyes hazai helyzet a nagyszünetig, de több gólt nem láthatott a közönség. Sokáig a második félidőben sem, pedig ekkor már alaposan beszorította saját térfelére a Vasvárt a hazai együttes. Ezzel sok terület maradt a Király mögött, amit kihasználva próbált kontrázni a vendégcsapat, de nem sikerült oda bejátszaniuk a labdát. Aztán a 74. percben Kudron Dániel lőtte be a labdát az öt és felesére, ahol az elment a kapus mellett. A csúszva érkező Rózsás Dominikról felpattant egy vasvári védőre, majd a szintén a földön, csúszva érkező Halmosi mellé pattant, aki ülő helyzetben fordult a kapura és ballal úgy lőtte be a hosszúba, hogy még a kapufát is érintette a labda, mielőtt áthaladt a gólvonalon. Klasszikus gól, a pókfociban. A találat után hármat cserélt Hegyi László, pályára lépett a visszatérő Schimmer Szabolcs is. Nem sokkal később már egy veszélyes szabadrúgást lőtt rá majd a jobb oldalról ívelt a kapu elé, ahová remekül érkezett Potyi Gábor és a kapuba fejelt. A vége előtt egy belőtt labda akadt el egy vasvári kézen a tizenhatoson belül. A büntetőt Schimmer vállalta el, és bár a vendég kapus hozzá tudott érni a labdához, a magabiztos lövés a hálóban kötött ki. Ezzel véget is ért a találkozó, megérdemelt hazai győzelemmel.

 

Király SE-Vasvár VSE 4-0 (1-0). - Király Sportlétesítmény, vármegyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Boda György (Andrejek Szabolcs, Marton András)

Király SE: Király – Márfy, (Szabó 75.) Takács (Horváth D. 75.), Kalmár (Kudron 46.), Czöndör, Kiss, Katona (Csákvári 46.), Rózsás (Schimmer 75.), Halmosi, Potyi, Tóth

Edző: Hegyi László.

Vasvár VSE: Kántor – Pásztor, Sipos (Schermann 46.), Vincze, Czövek, Elekes, Dávid, Péter (Pálla 60.), Horváth, Tausz, Márton

EdzőSziffer István

Gólszerzők: Márfy 28., Halmosi 74., Potyi 86., Schimmer 90.

 

Hegyi László: - Lassan, döcögősen kezdtük a találkozót, látszott még a szerdai mély talaj hatása a fiúknál. Helyzeteket sem igazán tudtunk kidolgozni, a gól is egy szögletet követően született. A második félidőben már gyorsabb és pontosabb lett a játékunk, több helyzetet is ki tudtunk dolgozni. Aztán a cserék meghozták a lendületet a játékunkba, különösen az utolsó negyedórában, amikor több gólt is tudtunk szerezni, és ezzel itthon tudtuk tartani a három pontot.

 

Kapcsolódó témák: Felnőtt labdarúgás

Képek

Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
48123
4945678910
5011121314151617
5118192021222324
5225262728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek