Hírek
vissza
2024/328

Nagypénteki villanyfényes mérkőzés a KirálybanSzerző: Németh Zsolt

Nagypénteki villanyfényes mérkőzés a Királyban

 

A listavezető Szombathelyi Haladás Kft. csapata érkezik a Király Sportlétesítménybe a Vas Vármegyei I. osztályú bajnokság 21. fordulójában 29-én, pénteken. A találkozó 19 órakor kezdődik Boda György sípszavára. Két asszisztense Erős Botond és Gersei Tamás lesz.

 

 

Ennél érdekesebb mérkőzést nem rendezhetnek a bajnokság idei kiírásában, hiszen a tabella első és második helyezett csapata méri össze tudását.

A Szombathelyi Haladás Kft. együttese eddig nem talált legyőzőre az idényben, 17 győzelem mellett három döntetlent jegyez Horváth András csapata. Az első pontszerző épp a Király SE volt ellenük szeptember 24-én, egy jó iramú, szoros mérkőzésen.

 

Az akkori házigazdák a fiatalok lendületére alapozva igyekeztek fölénybe kerülni, és viszonylag gyorsan előnyhöz is jutottak.

Egy baloldali szöglet után Tarján Patrik maradt üresen, aki szépen csúsztatott a hosszú sarokba. Nagy volt a hazai nyomás, de egyre többször jutott előre a Király. Halmosi Péter tört be a tizenhatosra, ahol Frák Marcell lába maradt ott előtte. A Király csapatkapitánya a földre került, a játékvezető határozottan büntetőt ítélt, amit Halmosi magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába. 1-1-es félidő után egyre több helyzetet dolgozott ki a Király SE, mégis a gyors támadásokra alapozó hazaiak lőttek újabb gólt. Egy jobbról előrevágott labdára jól érkezett a kapu elé Pruska Dániel, aki közelről talált a hálóba. Az újabb gól sem törte meg a vendégcsapatot, amely többször veszélyeztette a hazai kaput. Marton György baloldali bedobását Halmosi fejjel csúsztatta középre, ahová jó ütemben érkezett Csákvári Zsolt, aki a kapust megelőzve elhúzta a labdát, majd közvetlen közelről higgadtan a kapuba gurított. Az utolsó percekben benne volt a játékban, hogy akár vendégsiker is születhet, egyre nagyobb volt a nyomás a hazai kapun, de gólt már nem szerzett egyik csapat sem, 2-2-es döntetlen lett a vége.

 

A pénteki vendégek következő döntetlenje október végén hazai pályán, a Söpte ellen született, 0-0 lett a végeredmény.

Harmadikként a Szarvaskend tudott pontot rabolni a listavezetőtől, február 25-én szintén 0-0-ás végeredménnyel zárult a találkozó a megyeszékhelyen.

Ebből is látszik, hogy pontot eddig csak hazai pályán veszített a Haladás Kft. együttese. Idegenben tízből tíz győzelem a mérlegük.

Otthonuktól távol 33 gólt szereztek, 12-őt kaptak.

A Király SE hazai mérlege nyolc győzelem, egy döntetlen és egy vereség. 35 rúgott gól mellett mindössze hatszor találtak be a vendégek a kapuba a Király Sportlétesítményben.

Ha összességében tekintjük a rúgott és kapott gólokat, akkor láthatjuk, hogy az eddigi 20 fordulóban legtöbb gól szerzett csapat (75-16) lesz az eddig legkevesebbet kapott együttes (61-11) vendége. Már csak ezért is érdekesnek és izgalmasnak ígérkezik a mérkőzés. Fokozza a tétet az, hogy jelenleg három pont választja el egymástól a két csapatot, így a Király SE egy hazai győzelemmel behozhatja hátrányát és ez esetben az egymás elleni összevetésben is jobban állna.

A vendégcsapat legeredményesebb gólszerzője Pruska Dániel Gergő, aki már 17 találatnál tart az idényben. Faggyas Milán kilenccel követi őt, Katona István hétnél tart, Zsédely Bence pedig hat gólt lőtt eddig.

A Királynál a legutóbb is gólt szerző Potyi Gábor 11 találattal vezeti a listát, Halmosi Péter tíz rúgott gólnál tart. Csákvári Zsolt pedig hétszer talált az ellenfelek kapujába.

 

A bajnokság kiemelkedő találkozóját tehát nagypénteken, 19 órától rendezzük meg, érdemes lesz kilátogatni a Király Sportlétesítménybe!

 

Kapcsolódó témák: Felnőtt labdarúgás

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
182930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek