2019/506

Nagyon fontos pontokat tartottunk itthon a Mosonmagyaróvár ellen

A Király U15 győzött, a Király U14 döntetlent játszott, a téli időjárást idéző jeges szeles időben hazai pályán megrendezett fontos találkozókon a Mosonmagyaróvár csapatai ellen.

Király U15-MTE Mosonmagyaróvár U15 3:2 (0 - 2)

MLSZ U15 II.o ÉNY 26.ford

gólsz:Sisak B 45’ Sásdi D 58’ Németh B 67’ ill Schwartz M 5’ Zsigmond E 38’

Király U15: Király M, Márk L, Márfy B, Szmolek Á/Vörös B 61’ Németh B/Szakály B 75’ Sásdi D, Király Á, Dobos D, Nyári Gy/Gönye B 81’ Vasas K/Horváth B 41’ Sisak B/Lanicsek B 81’

Windisch Csaba, a Király U15 edzője: Irreális időjárási körülmények között lejátszott mérkőzésen az első félidőben a Mosonmagyaróvárt támogatta a szél, a második félidőben nekünk kedvezett az időjárás. A  lehetőségeiket kihasználva, a félidőre két góllal vezetett az ellenfél, a második félidőben sikerült nagyobb nyomás alá helyezni ellenfelünket, több helyzetet kialakítani és megfordítani a mérkőzést. Az egész mérkőzésen láttam a csapaton az elszántságot, a győzni akarást, még a két gólos hátrányban is, ennek megis lett az eredménye, fontos mérkőzésen nyertünk.

Király U14

Király U14-MTE Mosonmagyaróvár U14 1:1

MLSZ U14 II.o ÉNY 26.ford.

gólsz: Czenki M 81’ ill Nádasi I 73’

Király U14: Karcsics D, Király D, Kalányos R/Horváth D 41’, Kiss R, Katona R, Szabó B/ Kovács B 66’, Fliegler Á, Czenki M, Bráder B, Zsirai-Kiss B/Németh B 69’ Molnár K/Horváth B 41

Kovács Zsolt, a Király U14 edzője: Nagyon fontos pontot szereztünk a bajnokság egyik élcsapatától, gratulálok a csapatnak! Nem a legjobb előjelekkel vágtunk neki a mérkőzésnek, többen hiányoztak, héten két vesztes mérkőzésen voltunk túl. Ennek ellenére a fiúk a szezon egyik legjobb félidejét produkálták, szinte végig az ellenfél térfelén volt a labda, igaz ebben nagy segítségünk volt az orkán erejű szél is, sajnos az i-re a pontot nem tudtuk feltenni, nem sikerült vezetést megszereznünk. A félidőben fel is hívtam a gyerekek figyelmét, hogy a második félidő széllel szemben egy teljesen más félidő lesz. A gondunkat tovább nehezítette, hogy sérülés miatt kettőt is cserélnem kellett. A MOTIM át is vette a mérkőzés irányítását, több veszélyes helyzetük volt, de a fiúk jól állták a sarat. Mindig volt egy nagy mentés, egy nagy védés, vagy épp egy kis szerencse. Sőt széllel szemben is volt pár veszélyes akciónk, az egyik ilyen után az ellenfél védő játékosa a gólvonalról fejelte ki a labdát. Mikor már mindenki elkönyvelte talán a döntetlent, a 73. percben egy távoli lövéssel megszerezte a vezetést a vendégcsapat.A játékosaim ezek után már nem tudtak megújulni, elfáradtak, széllel szemben nem is volt egyszerű dolguk, de a szívük vitte előre őket és a hosszabbításban egy félpályáról előre ívelt szabadrúgás után sikerült kiegyenlíteniük. Le a kalappal a srácok előtt, szívvel-lélekkel küzdöttek, ezekért a pillanatokért érdemes csinálni, dolgozni. Ezt a győzelemmel felérő pontot szeretnénk kedves Édesanyukáinknak ajánlani, illetve Radó Máténak mielőbbi jobbulást kívánni, várunk vissza.

2515161718192021