Hírek
vissza
2024/525

Megnyerte a szezonzárót, ezüstérmes a Király SESzerző: Németh Zsolt

Megnyerte a szezonzárót, ezüstérmes a Király SE

 

Schimmer Szabolcs két pompás pontrúgása és Czöndör Gergő, beállása után öt perccel lőtt szépségdíjas gólja a Király SE javára döntötte el az idény utolsó mérkőzését a Király Sportlétesítményben. A győzelemmel Hegyi László együttese a második helyen zárta a bajnoki idényt.

 

 

A nap közben lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt helyenként állt a víz a pályán, de a játékteret alkalmasnak minősítette Andrejek Szabolcs, így a füves pályán rendezték meg a találkozót, amely néha megtréfálta a játékosokat. A Király SE igyekezett diktálni a tempót, a vendégek elsősorban a védekezésre koncentráltak, az első félidőben egyetlen, veszélyesebbnek tűnő kontrájuk volt. A hazai támadások egyre élesebbek lettek, a 30. perc után Takács Krisztián kétszer is nagy bravúrral védett. Előbb Potyi Gábor majd Horváth András közeli fejesét fogta a vendég kapus. Aztán jött egy szép hazai támadás, amelynek a végén Karvalics Kornéllal szemben szabálytalankodtak a16-oson belül. A megítélt büntetőt Schimmer Szabolcs lőtte be.Bár Takács kapus jó irányba vetődött, de nem tudta hárítani a jól irányzott, erős lövést. A szünetig már nem esett gól, a folytatásban viszont mindkét oldalon akadt lehetőség. Schimmer Szabolcs közel harmincról lőtt rá egy szabadrúgást, ami a felső lécen csattant. A 64. percben a csepregiek lőhettek büntetőt, amit kezezés miatt ítélt meg a játékvezető. Kótai József futott neki a labdának. Horváth Alex remekül érezte az irányt, egy balra bemutatott csel után jobbra elvetődve kiütötte a labdát. A másik oldalon megint Halmosi Péter harcolt ki egy szabadrúgást, ezúttal a bal oldalon, vagy 25 méterre a kaputól. Schimmer Szabolcs állt újra a labda mögé és mesteri módon lőtt a hosszú, felső sarokba. Az i-re a pontot a 68. percben beállt Czöndör Gergő tette fel, aki egy lecsorgó labdát gyűjtött be, majd jó húsz méterről szinte ugyanúgy kilőtte a jobb felső sarkot, mint pár perccel korábban Schimmer. Az érdemi dolgok ezzel eldőltek, a Király SE – három nappal a megyei kupagyőzelem után - megszerezte a második helyet a szezon végén.

 

Király SE – Csepregi SE 3-0 (1-0). - Király Sportlétesítmény, vármegyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Andrejek Szabolcs (Németh András, Bánkövi Péter)

Király SE: Horváth A – Karvalics (Szabó 75.), Takács, Schimmer, Fábián (Csákvári 68.), Kudron (Horváth D. 78.), Németh G. (Czöndör 68.), Rózsás, Horváth An., Halmosi, Potyi (Vass 78.)

Edző: Hegyi László

Csepreg: Takács K. (Jakatics 46.) – Kótai, Koósz, Kossuth, Nika M. (Reseterits 86.), Simon (Reichardt 78.), Balogh-Sövér, Nika B., Gergye (Törzsök 78.) Lukács, Takács D. (Takács B. 86.)

Edző: Steiner Zsolt

 

Gólszerzők: Schimmer 2 (33., 69.), Czöndör 74.

 

Hegyi László: - Az egész mérkőzéssel nem lehetünk elégedettek, de a játékosok nagyon akarták ezt a győzelmet. A szerdai kupamérkőzés viszont még a lábunkban volt. A cserejátékosok óriási frissességet, lendületet hoztak a csapat játékába, ez nagyon sokat jelentett ahhoz, hogy a három pontot be tudjuk gyűjteni.

 

Kapcsolódó témák: Felnőtt labdarúgás

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
2212
233456789
2410111213141516
2517181920212223
2624252627282930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek