2020/1011

Megizzasztottuk a ZTE-t

Igazi erőfelmérő vált U14-es és U15-ös csapatainkra a hétvégén a ZTE ellen a regionális bajnokságban. Az idősebbek végig szervezett futballal rukkoltak elő, és csak egy utolsó perces találattal maradtak alul a meccsre hibátlan mérleggel érkező zalaiakkal szemben, míg a fiatalabbak kettőt rúgtak, de négyet kaptak a kék-fehérektől.

U14-es regionális bajnokság, Észak-Nyugat: Király SE-ZTE FC 2-4 (0-2).

Király SE: VARJU - Varga, Baumgartner, ZSIRAI (Gáspár az 57. p.), Béry, WILHELM - Mayer (Szabó B. az 57. p.), BODOR, Deutsch (Kiss L. a 46. p.) - GOMBÁS B. (Németh B. a 73. p.), Gombás M. Edző: Hujber Bálint.

Gólszerzőink: Gombás B., Szabó B.

Hujber Bálint, vezetőedző: - Újabb erőfelmérőre készültünk a Zalaegerszeg ellen. A kissé mély talajú pályán átengedtük a kezdeményezést a vendégcsapatnak, hagytuk, hogy ők építsék a játékot. Mi inkább a zárt védekezésre és a gyors kontráinkra koncentráltunk. Az első félidőben, amire készültünk, az be is jött. Sajnos, 0-1-es állasnál óriási ziccert hibáztunk, és ilyen kaliberű csapatok ellen - ahogy lenni szokott -, 1-1 helyett 0-2-vel vonultunk a szünetre. A második játékrész elején egy 7 perces rövidzárlatnak köszönhetően 2 újabb gólt kaptunk, ekkor nagyon ellépett a ZTE. Cseréltünk, szerkezetet váltottunk és a csapat hozzáállásának is köszönhetően két szépen felépített támadásból is betaláltunk. Voltak még lehetőségeink, de szorosabbá már nem sikerült tennünk a mérkőzést. Látom, hogy miben kell fejlődnünk, hogy az ilyen csapatokhoz mint, a ZTE, a Haladás vagy a Sopron, közelebb kerüljünk tudásban.  Egy-egy félidei jó játék még nem elég ehhez. A vereség ellenére is dicséret jár az egész csapatnak, hiszen, amit kértem tőlük, azt viszont láttam a pályán.

U15-ös regionális bajnokság, Észak-Nyugat: Király SE-ZTE FC 0-1 (0-0).

Király SE: TANAI- HORVÁTH B., FLIEGLER, VASS, HORVÁTH B.- SZABÓ B., KOVÁCS Á.- Szalai (Vilics az 58.p.), RADÓ (Mosonyi a 71.p.), Greffer (Nagy Á. a 61.p.) - KATONA. Edző: Kovács Zsolt.

Kovács Zsolt, vezetőedző: - A bajnokság esélyese, az eddig hibátlanul teljesítő, 5 meccsen 35 gólt szerző Zalaegerszeg csapata érkezett hozzánk és csak pár percre voltunk, hogy egy óriási bravúrt hajtsunk végre. Úgy érzem, az első félidőben sikerült meglepnünk az ellenfelünket, a párharcok nagy százalékát megnyertük, és ellentámadásból több komoly gólszerzési lehetőségünk is volt. A ZTE csapata az első félidőben egyszer lőtt kapura, ami a szervezett védekezésünket mutatja. Félidőben a ZTE hármat is cserélt, amivel még nagyobb nyomás nehezedett ránk, de a srácok ezt is remekül megoldották, sőt félidő felénél óriási meccslabdát hibáztunk. Az utolsó 10 percben az ellenfél mindent egy lapra  tett fel a győzelem érdekében, és amikor már azt hittük, hogy sikerül azt is átvészelni, a 78. percben sajnos betaláltak, amivel elvitték mind a három pontot. Úgy érzem, az egyik pontra legalább rászolgáltunk volna. A meccs végén nagyon sajnáltam a fiúkat, láttam a csalódottságot, tényleg erőn felül teljesítettek, nagyon büszke voltam rájuk. Úgy érzem sikerült elérnünk, hogy egy csapat sem mehet biztosra a Király Sportlétesítményben!