2022/1223

Megismerni egymást és fegyelmezetten dolgozniSzerző: Németh Zsolt

Megismerni egymást és fegyelmezetten dolgozni

Az U 7-es korosztályban egymás megismerése, meccsrutin szerzése volt a legfontosabb az elmúlt félévben, míg az egy évvel idősebbeknél a fegyelem és figyelem kialakulása volt a legnagyobb eredmény. Íme, a két korcsoport értékelése.

Farkas Gábor így foglalta össze az U7-es korosztály félévét:

Nyáron kezdtük meg a gyerekekkel a közös edzéseket. Az első időszak ismerkedéssel telt és kisebb létszámmal zajlottak az edzések, de az idő hallatával egyre többen lettünk. A játékosaimnak is időre volt szükségük, hogy megismerjék a csapattársakat és az edzőjüket is. A gyerekek folyamatosan alkalmazkodtak az elvárásokhoz, edzésekhez, körülményekhez, és minden új impulzushoz, ami őket érte ez alatt a fél év alatt. És természetesen folyamatosan Bozsik fesztiválokon és Régiós fesztiválokon vettünk részt, ahol a gyerekek egyre bátrabban és jobban szerepeltek „meccs rutint” szereztek.

Nekem is jó volt látni a fesztiválok során, hogy éppen hol is tartunk illetve, hogy miben kell még előre lépnünk a többi csapathoz képest. Fejlődésünk szemmel látható volt, érzésem szerint az alapokat megkapták a gyerekek. Bízok abban, hogy tavasszal is tudunk folyamatosan tovább fejlődni!

Vámos Márk értékelése az U8-as korosztály munkájáról:

A félévben a legnagyobb fejlődés leginkább viselkedésben és a feladatok megértésében történt. Nem kell annyit fegyelmezni és többször elmondani a feladatokat, mert legtöbbször elsőre sikerül megérteni és utána végrehajtani azokat. A fent említett dolgok szinten tartása és további javítása, valamint a hiányosságok gyakorlása a fő cél. Minden olyan alapelv megtanulása és alkalmazása, amit ennek a korosztálynak el kell sajátítania. Fejlődni folyamatosan és viselkedésben is ezt a szintet tartani, hogy értelmes és tisztelettudó gyerekek legyenek a jövőben is. Összességében nem indult ez az év sem könnyen, voltak változások minden téren, de a félév második felében nagy mértékű fejlődést tapasztaltam, amit folytatni kell a nyárig. Év elején gyarapodott a társaság 15 főre, ezt is kezelni kellett, valamint a gyerekeknek is el kellett fogadni, amihez kellett pár hét, hónap. Miután szépen beálltunk egy rendszerbe, utána már nem volt kérdés, hogy bekövetkezik az előrelépés. Dolgozunk tovább és igyekszünk a legtöbbet fejlődni a szezon második felében is.

0316171819202122