2024/225

Magabiztos, idegenbeli győzelemmel kezdte a tavaszi idényt a Király SESzerző: Németh Zsolt

Magabiztos, idegenbeli győzelemmel kezdte a tavaszi idényt a Király SE

Végig uralta idegenben is a mérkőzést a Király SE a Nádasd vendégeként. A hazaiak csak a két félidő vége felé tudtak igazán eljutni a vendégkapu elé, de igazi gólveszély nem volt a támadásaikban. A Király részéről Schimmer Szabolcs mesteri szabadrúgásgóllal jelentkezett, Németh Gergő pedig szép átlövés találattal tért vissza sérülése után. A pontot az i-re a csapatkapitány, Halmosi Péter tette fel a második félidőben, így biztos győzelemmel térhetett haza az együttes Nádasdról.

Már a kezdés után azonnal magához ragadta a kezdeményezést a Király SE. A nádasdiak elsősorban a védekezésre koncentráltak, és szinte el sem tudták hagyni saját térfelüket. Negyedóra elteltével Schimmer Szabolcs állt a labda mögé egy szabálytalanságot követően, vagy 30 méterre a hazai kaputól. A 40. születésnapját egy nappal korábban ünneplő játékos kiváló szabadrúgása nyomán a labda védhetetlenül vágódott a léc alá. A hazaiak a játékrész közepén jutottak szabadrúgáshoz hasonló távolságból, de Horváth Alex könnyedén fogta a lövést. Egyre többször veszélyeztette a hazai kaput a Király SE, majd a félidő hajrájához közeledve, egy jobb oldali szögletet követően Németh Gergő cselezte vissza magát a túloldalról. A 16-os vonalán befelé tartva tolta meg a labdát, majd nagy erővel lőtt a felső léc alá. A játékrész utolsó perceiben kiszabadult a szorításból a Nádasd, többször volt a vendég kapu előtt a labda, de igazi helyzet nem alakult ki. 0-2-volt tehát az első 45 perc után az állás. A szünet után meg keményebbé vált a játék, a hazaiak nem adták fel a mérkőzést, de igazi helyzetet továbbra sem tudtak kialakítani. Többször csak kemény faultokkal tudták megállítani a vendégeket, majd a 73. percben Halmosi Péter döntötte el végleg a találkozót, aki középen jól érkezett egy előre ívelt labdára. Középről ballal kicsit kitolta a labdát oldalra, majd bal belsővel a kilépő kapus fölött a hálóba emelt.

Az utolsó percekben mindkét csapatpróbálkozott még, de valódi gólhelyzet már nem alakult ki egyik kapu előtt sem. A taktikusan játszó és szép gólokat szerző Király SE megérdemelten hozta el a három pontot a Nádasd otthonából.

Horváth Ranch Kft NÁDASD KSE - Király SE 0-3 (0-2). – Nádasd, Nádasd Sportpálya vármegyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Horváth Patrik (Gersei Tamás, Pálfy Éva)

Nádasd: Doktor – Horváth D., Horváth B., Péter, Zsoldos (Kalamár 59.), Dudás, Mesics, Meskó E., Somogyi (Gerencsér 59.), Meskó Á., Burka (Cservék 79.)

Edző: Elekes Zoltán

Király SE: Horváth A. – Takács, Schimmer (Szabó 74.), Fábián (Tóth 74.), Németh G. (Kudron 74.) Kiss, Rózsás, Halmosi (Márfy 80.), Csákvári, Potyi, Sipőcz (Horváth D. 80.)

Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Schimmer 15., Németh G. 39, Halmosi 73.

Hegyi László: - A felkészülés utáni első mérkőzésről azt lehet mondani, hogy a fiúk nagyon odatették magukat, agresszívek voltunk, határozottak voltak a labdaszerzéseink, az ellenfelet beszorítottuk a saját térfelére. Magas szintem megvalósították a fiúk, amit taktikailag kértem, ezekből sok helyzetünk adódott, gólokat is tudtunk szerezni, úgyhogy megérdemelten viszünk el három pontot.