2020/731

Hétvégén már tétmérkőzés

Vasárnap 18.00-tól hazai pályán az országos Magyar Kupa Vas megyei I. fordulójában a 2020/2021-es szezon első tétmérkőzésén szerepel felnőtt csapatunk, az ellenfél a Csörnöc-Gyöngye Vasvári VSE lesz. A felkészülés tapasztalatairól Hegyi László vezetőedzővel beszélgettünk.

Az átigazolási időszakban nem volt jelentős mozgás a játékoskeretben, ugyanakkor több korábbi kulcsember is távozott.

Mester Bálint Ausztriába, Beke Bálint Vépre igazolt, Perger Dániel pedig a Haladás-Zanatnál folytatja pályafutását.

Érkező oldalon Kiss Krisztián belső védő Söptéről jött, Fábián Bálint szélső Ausztriából tért haza, Fogl Barnabás centert pedig Gencsapátiból hoztuk vissza.

A hathetes felkészülési időszakban négy edzőmérkőzést játszott csapatunk, időrendi sorrendben a Zuberbach (2-1), a Vép (0-2), az SC Sopron U19 (2-2) és a Helsa Andráshida ellen (1-2).

Hegyi László vezetőedzőt az elmúlt hetek tapasztalatiról kérdeztük.

- Milyennek ítéled meg a keret erősségét a játékosállományban bekövetkezett változások után és hogyan értékeled a felkészülési időszakot?

- Úgy érzem, hogy az érkezők erősítést jelentenek majd, mindkét fiatal játékos (Fábián és Fogl) gyors, fegyelmezett, lendületes és Kiss Krisztián megoldja a rábízott feladatokat. A felkészülésünk jól sikerült, azt a munkát, amit elterveztünk, maximálisan el tudtuk végezni. A meccseken is visszakaptam azokat, amiket kértem a fiúktól, úgyhogy a hozzáállásra egy rossz szavam sem lehet. Köszönöm a kollégák segítségét, legyen szó vezetőről, erőnléti edzőről, pályamunkásról vagy szertárosról. Mindenki azért dolgozott, hogy a körülményeink megfelelőek legyenek, és azok is voltak. Igyekszünk ezt a pályán meghálálni.

- Ami az edzőmérkőzéseken szembeötlő volt, hogy nekünk négy-öt helyzet is kell egy gólhoz.

- Évek óta probléma, hogy a helyzeteink, negyedét, ötödét tudjuk csak gólra váltani, ezt én a játékosaim tapasztalatlanságával hozom összefüggésbe. Fiatalok, 16-20 év közöttiek, edzéseken remekül teljesítenek, le a kalappal előttük. De más egy tréning és más egy éles meccs. Utóbbira csak éles meccseken keresztül lehet tapasztalatot szerezni. Meglátjuk, hogy az edzéseken mutatottakból mit tudnak majd a fiúk kivinni a pályára a bajnokságban, kupákban. Remélem, minél többet. Mindenesetre fontos számukra a folyamatos pozitív motiváció, hogy akkor se menjen el a kedvük, ha egy-egy megoldás nem úgy sikerül, ahogyan szeretnénk.

- Minden csapatrészben sok a fiatal játékosunk, de az különösen szembetűnő, hogy kapusaink közül a most sérült 2001-es Veszelinov Dániel a legidősebb. Rajta kívül Horváth Alex (2002), a Szegedről frissen igazolt Tóth Ádám Balázs (2002) és Király Mátyás (2004) is azért dolgozik, hogy hétvégente az ő nevével kezdődjön az összeállítás.

- Mindannyin tehetséges, elhivatott srácok, akik a tréningeken mindent beleadnak. Bízom benne, hogy tétmérkőzésen is meg tudják mutatni képességeiket. Nem féltem őket.

- A pandémia előtti utolsó bajnokit (2-0) a Vasvárral játszottunk itthon, és most velük kezdünk a kupában vasárnap 6-kor szintén hazai pályán. Milyen várakozásokkal?

-  Deéry Ármin továbbra is sérült, rá még egy darabig nem számíthatunk, Hajmási Milánnak korábban elszakadt a keresztszalagja, ő sem bevethető. A keretből többen is kisebb sérüléssekkel bajlódnak, de a többi csapatnál sincs ez másképp. Természetesen nyerni akarunk és továbbjutni, hogy ezeknek a fiúknak minél több tétmérkőzésen legyen lehetőségük tapasztalatokat szerezni.