Hírek
vissza
2023/1221

Közösségépítés és együttműködés a szomszédos korosztályokkalSzerző: Németh Zsolt

Közösségépítés és együttműködés a szomszédos korosztályokkal

Az U15-ös keret kapcsán Hujber Bálint így foglalta össze az elmúlt hónapokat.

Júliusban vettem át az U15-ös korosztályt. Az edzőváltás minden csapat életében egy speciális helyzet. Idő kell mire megszokjuk, megtanuljuk egymás gondolatát, illetve hogy mire is számíthatunk egymástól. Az előzetes várakozásommal ellentétben ez sokkal több időt vett igénybe. Nehezen vettük fel egymás ritmusát.

Eleinte nem volt számomra megfelelő az edzésekhez való hozzáállás. Sok volt az olyan tényező, ami a tanulásunkat, fejlődésünket hátráltatta. Ami a nyári felkészülésünket illeti, a nyaralások, hiányzások miatt nem tudtunk komplett keretekkel készülni, gyakorolni. A felkészülési mérkőzések zömét vegyes csapatokkal, két korosztályt érintve teljesítettük. Ezáltal nem is csoda, hogy a bajnokságot nem úgy sikerült elkezdenünk, amire azt gondolom, hogy a keret igazán hivatott. A játék minden elemében akadozott, kissé ad hoc jellegű volt a teljesítményünk.

A másik hátrányunk az ellenfeleinkhez képest, hogy nem funkcionáltunk igazi csapatként. Persze ez főként az én felelősségem. Több energiát kellett erre a témára fektetni. Meglátásom szerint ez volt a fő oka annak, hogy nem tudtuk kihozni magunkból azt, amire igazán képesek lehetnénk. Sok volt az önös érdek, az olyan egyéni megnyilvánulás, akár a pályán vagy azon kívül, ami nem a csapat érdekét szolgálta. Ahogy teltek az edzések, hetek, sokat beszélgettünk erről a csapattal, kezdték végre megérteni és tenni azért, hogy együtt tudjunk sokkal sikeresebbek és hatékonyabbak lenni a pályán. Egyre több olyan játékelemet kaptam vissza mérkőzéseken, amiket gyakoroltunk. Noha még csak jó periódusaink, jó félideink voltak mérkőzéseken belül, ezekben az időszakokban már tudatosan futballoztunk, irányítani is tudtuk a játékot. Az utolsó öt mérkőzésünket már olyan felfogásban és teljesítménnyel hoztuk le, amire a jövőben méltán tudunk majd építeni. Kicsit sajnálom, hogy most jön a szünet, mert jó fizikális és mentális szinten voltunk. Ettől függetlenül mindenkinek jól jön a pihenő.

Ezt a hozzáállást kell átmentenünk, mire újra elkezdjük az edzéseket. Fontos kiemelni, hogy a rapszodikus félszezon ellenére voltak játékosaink, akik kiérdemelték, hogy az idősebb korosztályban is bemutatkozhassanak. Somfalvi Ádám, Turczi Dániel, Őri Botond, Kolompár Zénó, Puporka Aladár, Szabó Bálint és Karvalics Bence is lehetőséget kapott az U16-os csapatban. Emellett nálunk is szerepeltek az eggyel fiatalabb korosztályból. Sodics Mátyás, Németh Hunor, Börzsei Péter, Kósa Botond, Kerék Bálint, Imre Bálint, Iván Csongor és Németh Barna személyében nem csak létszámban voltak a segítségünkre, de rendre jó teljesítménnyel rukkoltak elő, sok esetben példás hozzáállással és teljesítménnyel járultak hozzá a csapat szerepléséhez. Azt gondolom, így az első félévünket tekintve, főleg a koncentráció és az alázat terén kell előrelépnünk, hogy a jövőre nézve még sikeresebbek legyünk és ne csak mérkőzés részekben legyen megfelelő a játékunk és főleg a hozzáállásunk. Ezúton is szeretném megköszönni Marton Róbert, Kovács Zsolt és Töreki Amand kollégám segítségét, rugalmas és építő jellegű az az együttműködés, ami a szomszédos korosztályokat illeti.

Kapcsolódó témák: U15-ös csapatunk
Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
271234567
28891011121314
2915161718192021
3022232425262728
31293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek