2021/1106

Kötelező győzelem, magabiztosan

Három remek Halmosi-fejes, egy Schimmer-tizenegyes és szabadrúgás valamint egy korai Czingráber-bomba hozta meg csapatunk újabb győzelmét a megyei bajnokság 13. fordulójában az Egyházasrádóci SE ellen.

Király SE-Egyházasrádóci SE 6-0 (2-0). Szombathely, Király Sportlétesítmény, 100 néző, megyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Bedi T.

Király SE: Király M. - Auer, Czingráber (Takács D. a 60. p.) , Schimmer, Vargyas (Vigh a 66. p.) - Németh D., Kalmár (Kudron a 72. p.), Reseterits (Németh G. a 46. p.) - Tamás B. (Kovács A. a 60. p.), Halmosi, Fábián. Edző: Hegyi László.

Egyházasrádóc: Vas - Kenesei (Banyik a 72. p.), Mészáros B., Szendrődi, Krajczár, Németh K. (Molnár G. a 60. p.) - Péter, Molnár L. (Horváth V. a 66. p.) - Molnár I., Farkas P. (Budai a 60. p), Halász. Edző: Simon Attila.

Gólszerzők: Czingráber a 2., Halmosi a 22., a 62., a 83., Schimmer a 67. és a 90. percben.

A tizenegy bajnoki óta nyeretlen, a tabellán utolsó előtti Egyházasrádóc érkezett a Király Sportlétesítménybe a megyei bajnokság 13. fordulójában, Simon Attila tanítványai a nyitó körben - még augusztusban - diadalmaskodtak utoljára (akkor a Táplánt verték), azóta öt döntetlen mellett hat vereség a mérlegük. A hazaiaknál akadt néhány hiányzó, az utóbbi hetek alapcsapatából Subicz és Devecseri nem volt a keretben, míg Szalay és Kudron ezúttal a kispadon kapott helyet. Először volt kezdő a saját nevelésű, 19 éves Czingráber Kevin, aki mindjárt a 2. percben meg is hálálta Hegyi László vezetőedző bizalmát: a belső védő egy szöglet után lecsorgó labdát lőtt 20 méterről droppból, kapásból a kapu bal oldalába, megszerezve ezzel a vezetést a KSE-nek (1-0). A 22. percben tovább nőtt a hazai előny, egy jobb oldali beadást Halmosi csúsztatott 10 méterről a hosszú sarokba (2-0). A 25. percben Molnár István szépíthetett volna, de ziccerben a jobb sarok mellé lőtt, a másik oldalon Tamás Bálint gurítását védte bravúrral Vas kapus. Ami az első félidő összképét illeti, a fiatal rádóci csapat minden erejét lekötötte a védekezés, a mieinknél az utolsó passzoknál hiányzott a pontosság, összpontosítás, ezért volt "csak" kettő az előny.

A folytatásban újabb fiatalok kerültek a pályára a mieinknél, Kovács Attila például két perccel a beállása után gólpasszal vetette magát észre, jobb oldali beadását a 62. percben Halmosi Péter fejelte a bal alsó sarokba (3-0). A 67. percben büntetőhöz jutott a Király SE, amit Schimmer Szabolcs magabiztosan értékesített (4-0). A 83. percben Halmosi megszerezte a harmadik fejes gólját, ezúttal Kudron remek beadására érkezett pontosan, és csúsztatott a hosszú felsőbe (5-0). A slusszpoén a 90. percben Schimmer Szabolcs nevéhez fűződik, aki a hármas sípszó előtt szabadrúgásból 20 méterről gyönyörűen csavart a kapu jobb oldalába (6-0).

Hegyi László: - Nem játszottunk ma jól, viszont eredményesek voltunk, jó százalékban használtuk ki a lehetőségeinket. Annak is örülök, hogy fiataljaink tudtak hozzátenni a mérkőzéshez.