2021/1028

Körzetválogatottak találkozója a Király Sportlétesítményben

Mini tornán látta vendégül a megyei körzetközpontok alá tartozó körzetválogatottakat B tehetségközpontunk. A megye legjobb hatvan U11-es korosztályú játékosában rejlő potenciált így könnyebben térképezhették fel a szakemberek.

A három megyei körzetközpont, a Lurkó UFC, a Szombathelyi Haladás VSE és a Sárvár FC az MLSZ előírásai és elvárásai szerint időközönként fejlesztő tréningekre várja a hozzá tartozó grassroots központok legtehetségesebb játékosait. A srácok fejlődése így folyamatosan nyomon követhető.

Az őszi szünetben mindhárom C körzetközpont kétnapos edzőtáborba hívta a gyerekeket. Az első napot a kluboknál töltötték, míg a másodikon a Király Sportegyesület - mint az MLSZ által kiválasztott régiós B tehetségközpont - látta vendégül mindhárom körzetválogatottat, amelyek egymással játszottak 4x10 perces edzőmérkőzéseket.

Nem az eredmények voltak fontosak, sokkal inkább az, hogy a program által a megye utánpótlás szakembereinek lehetőségük nyílott egy helyütt és egy időben szemrevételezni, felmérni a legtehetségesebb 2011-ben született futballista palántákat, ami később segítheti majd az edzőket a további kiválasztásban, a tehetségek áramoltatásában.

- Ez egy kísérleti projekt az MLSZ szervezésében, aminek az a célja, hogy ősz végére a szakemberek kialakíthassák a megyeválogatottak keretét, amelyek egymással is megmérkőznek majd a későbbiekben. Szeretnénk, ha egyetlen tehetség sem veszne el, tűnne el a körzetközpontos kollégák radarjáról - fogalmazott Rudolics Norbert, az Király SE grassroots koordinátora.

A sikeres torna végeztével a Király Sportegyesület ebédre is meghívta a gyerekeket és edzőiket.