Hírek
vissza
2020/312

Ezt kell tudniuk az edzések rendjéről a királyos szülőknek járvány idején (frissítve)

Ezt kell tudniuk az edzések rendjéről a királyos szülőknek járvány idején (frissítve)

Folytatódnak az edzések a Királyban? Mi lesz az óvodás focival és a kis korosztályokkal? És a nagypályán játszókkal? A legfontosabb tudnivalók a Királyban sportoló gyerekek szüleinek a koronavírus-vészhelyzet edzésekre, mérkőzésekre gyakorolt hatásáról.

Ahogyan arról bizonyára már mindenki értesült, 2020.03.11-én rendkívüli jogrendet hirdetett, veszélyhelyzet elrendeléséről döntött a magyar kormány a koronavírus-járvány okán.

A Király Sportlétesítmény és a Király Szabadidősport Egyesület különböző korosztályait eltérően érinti.

Lássuk, kit, hogyan!

ÓVODÁS KOROSZTÁLY

A Szombathelyi Védelmi Tanács 2020.03.11-én megfontolásra azt javasolta a szülőknek, hogy ha tehetik, ne vigyék óvodába, bölcsődébe gyermekeiket, ezért az óvodás és az U7-es (itt vannak óvisok és iskolások is vegyesen) korosztályokban az edzéseket 2020.03.16-tól határozatlan időre felfüggesztjük, tekintettel arra is, hogy az MLSZ törölte a grassroots-programokat, tornákat.

 

U8-U11-ES KOROSZTÁLYOK

Az U8-U11 közötti korosztályok termes edzései lehetetlenné váltak, miután az iskolák járvány vészhelyzet idején külsős rendezvényeket (ilyenek az edzések is) nem fogadhatnak be.

Korosztályos csapataink rendszeresen bérelték eddig a Hefele, a Dési, a Nyitra, a Brenner, a Derkovits és a Gépipari iskolák tornatermeit. A pénteki (2020.03.13.) U8-as és U9-es tréningek elmaradnak, az U10-es és U11-es csapataink szabadtéren edzenek, ennek pontos időpontjáról közösségi médiás csoportjainkban tájékoztatjuk a szülőket.


2020.03.16-03.22. között U8-U11-es korosztályainkban az edzések szünetelnek! 


U12-U19-ES KOROSZTÁLYOK, FELNŐTT CSAPAT

Az U12-es korosztályoktól fölfelé az MLSZ nem fújta le a bajnokságokat, a mérkőzésekre való felkészülésre szükségesnek tartjuk az edzéseket, ezért azok U12-től a felnőttekig egyelőre folytatódnak.

Természetesen minden szülő, játékos egyéni döntését maximálisan tiszteletben tartjuk arról, hogy részt kíván-e venni a gyakorlásokon.

 

ZÁRTKAPUS EDZÉSEK

  • Az MLSZ zártkapus mérkőzéseihez igazodva indokoltnak tartjuk, hogy 2020.03.13-tól az edzéseinket zártkapussá tegyük.
  • Ennek megfelelően kérjük, hogy a szülők a Király Sportlétesítmény B-épület főbejárata előtt tegyék ki az autókból a gyerekeket és az autóban várják meg őket.
  • Akinél kivitelezhető, érkezzen és távozzon is edzésfelszerelésben.
  • Fokozottan ügyeljünk a személyi higiéniára: rendszeres kézmosás szappannal és vízzel, kézfertőtlenítő alkalmazása, különös tekintettel közlekedési eszközön, vagy közösségi helyeken történt tartózkodás után és étkezések előtt.
  • Mellőzzük a kézfogást, pacsizást, pusziszkodást, ölelést, a nem feltélenül szükséges testi kontaktust.
  • Aki náthás, megfázásos tüneteket tapasztal gyermekénél, kérjük ne hozza edzésre!
  • Papírzsebkendőbe, vagy könyökhajlatba tüsszentsünk, köhögjünk, és a zsebkendőt azonnal dobjuk a szemetesbe!

 

Itt hívjuk fel a figyelmet a Szombathelyi Védelmi Tanács közleményére, amely azt kéri a szombathelyiektől, hogy:

 

  • a személyes találkozások számát minimalizálják,
  • a hagyományos köszönési formákat (pl.: kézfogás, puszi, ölelés stb.) mellőzzék,
  • a higiénés szabályokat, ajánlásokat fokozottan tartsák be (gyakori, alapos kézmosás, fertőtlenítés, szellőztetés, papír zsebkendő használata),
  • amennyiben bárki észleli magán vagy hozzátartozóján a koronavírus ismert tüneteinek bármelyikét, úgy telefonon keresse háziorvosát vagy hívja a 0680/277-455 vagy 0680/277-456-os ingyenesen hívható zöldszámot.

 

A Király Sportlétesítményben influenzaszezon idején egyébként is nagy hangsúlyt fektetünk a fertőtlenítésre, közösségi tereink, mosdóink, zuhanyzóink, öltözőink, irodáink tisztán tartására, amit a mostani, kihívásokkal teli időszakban még nagyobb gondossággal végeznek kollégáink.

Kérünk szépen minden szülőt, sportvezetőt a fenti rendelkezések, ajánlások betartására, annak érdekében, hogy az élet az egyesületben és a létesítmény területén is minél előbb visszaállhasson a rendes kerékvágásba!

Köszönjük együttműködésüket!

 

 

Kapcsolódó témák: U13-as csapatunk
Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
182930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek