2021/424

A Jánosháza bánta a hatékony támadójátékot

A Rábapaty után a Jánosházát is megszórta csapatunk a megyei I-es labdarúgó-bajnokságban, a mieink látványos játékkal 6-0-ra nyerték a két csapat szombati mérkőzését. A KSE ezzel két pontra megközelítette a 28. fordulóban szabadnapos éllovas Sárvárt, Halmosi Péter pedig átvette a vezetést a góllövő listán.

Király SE-Jánosháza VSE 6-0 (2-0). - Király Sportlétesítmény, zárt kapuk mögött, megyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Polgár T.

Király SE: Király M. - Takács D. (Lakosi D. a 70.), Kovács Zs., Kiss K., Devecseri (Marton Gy. a 62. p.) - Szalay M., Kalmár (Tamás B. a 62. p.), Németh D. - Kondákor (Ligeti a 62. p.) Halmosi, Hegedűs (Kiss Á. a 70. p.). Edző: Hegyi László.

Jánosháza: Pethő - Závecz, Nagy B., Palkovits, Huszár - Büki, Manganelli, Virág - Bugyi (Willuhn a 71. p.), Niksz (Vágusz a 64. p.), Székács (Zsákai a 82. p). Edző: Molnár Károly.

Gólszerzők: Halmosi az 5. és a 60., Kondákor a 33., Hegedűs a 63., Ligeti a 74., Németh D. a 86. percben.

A hétközi Rábapaty elleni mérkőzéshez hasonlóan nagyszerűen kezdett csapatunk: kis szögletet követően Németh Dominik nyeste be a labdát élesen az ötösre, ahol Halmosi Péter Pethő kapust és a védőjét is megelőzve fejelt közelről a kapuba (1-0). (Ez volt kapitányunk 19. találata a bajnokságban, amellyel átvette a vezetést a megyei bajnokság góllövő listáján.) A fizikálisan erős jánosháziakat megfogta a gól, a félidő közepéig a mieink birtokolták többet a labdát, és bár a 30. perc környékén úgy tűnt, átveszi a kezdeményezést a vendégcsapat, a KSE egy újabb találattal stabilizálta helyzetét. Történt, hogy a 33. percben egy kapu előtti kavarodás után Szalay Máté lőtt kapura élesen a bal oldalról, Pethő kitenyerelte a labdát, de a hosszú oldalon érkezett Kondákor, és 4 méterről megszerezte csapatunk második gólját (2-0). A folytatásban tovább növelhette volna előnyét a Király, de Kondákor kétszer is célt tévesztett.

A második játékrész elején a Jánosháza lépett fel kezdeményezőleg, de a hazai védelem remekül zárt, a kontrákból pedig rendre veszély teremtődött Pethő Martin kapujánál. A ziccerek befejezésénél azonban eleinte hiányoztak a higgadt megoldások, vagy a vendégek kapusa védett bravúrral. Aztán a 60. percben eldőlt a mérkőzés: Hegedűs nagyszerűen mozgott be üres területre, lövését még nagy bravúrral kiütötte Pethő, éppen Halmosi elé, aki 5 méterről a bal alsóba pofozta a labdát (3-0). Két percre rá már Hegedűs maga fejezett be szépen egy kontrát (4-0), fölényessé téve a különbséget. A hajrához közeledve Halmosi gólpasszából a csereként beállt Ligeti volt eredményes a 74. percben (5-0), majd a vége előtt 4 perccel Németh Dominik is feliratkozott a góllövők közé, 21 méterről szép átlövéssel vette be a jobb alsó sarkot (6-0).

Hegyi László: - A csapat ma is bizonyította, hogy nem tizenegy ember alkotja, aki pályára kerül mind fontos szereplő. Haladunk tovább a célunk felé.