2021/116

A második félidőben dőlt el a Veszprém javára

Az első 45 percben partiban volt NB III-as ellenfelével felnőtt csapatunk, a folytatásban, a sorcseréket követően már volt különbség: Király SE-VLS Veszprém 1-4 (1-1).

Király SE-VLS Veszprém (NB III-as) 1-4 (1-1). - Király Sportlétesítmény, zárt kapuk mögött, labdarúgó felkészülési mérkőzés, vezette: Papp Á.

Király SE: Király M. - Takács D., Subicz, Kiss K., Devecseri - Kalmár, Szalay M., Reseterits - Kudron, Halmosi, Fábián. A II. félidőben csereként pályára lépett: Tóth Á., Marton Gy., Szolgyatyenko, Kondákor, Hujber, Hegedűs, Ligeti, Hertelendi, Márfy. Edző: Hegyi László.

Veszprém: Deczki - Rédling, Varga Á.,Somogyi, Dobsa, Kovács D. - Nagy R., Babos - Gálfi, Major, Pavliczky. A II. félidőben csereként pályára lépett: Heninger, Schönig, Keresztes Z., Török G., Gulyás G., Krebsz, Bakó, Nagy Á., Jánó. Megbízott edző: Gunther Zsolt

Gólszerzők: Halmosi az 5., Kovács D. a 19., Keresztes Z. az 57. és a 69., Gálfi az 58. percben.

Vezetőedzője, Pető Tamás nélkül érkezett Szombathelyre az NB III. Nyugati-csoportjának harmadik helyén álló Veszprém, a szakember nem érezte jól magát, a biztonság kedvéért nem tartott a csapatával, segítője, Gunther Zsolt helyettesítette azon a találkozón, amely mindkét együttesnek az első fellépése volt 2021-ben.

Nálunk Kovács Zsolt edzői, Lakosi tanulmányi elfoglaltság miatt nem lehetett jelen.

Halmosi Péter fejesével a mérkőzés elején a mieink szerezték meg a vezetést, a válasz egy szöglet után érkezett a félidő közepén Kovács Dávid révén. Az első játékrészben a vendégek futballoztak mezőnyfölényben, ám komoly helyzetet nem sikerült kialakítani a magasabb osztályban lévő gárdának - igaz, a KSE is kihasználta az egyetlen lehetőségét.

A második félidőre a Veszprém kilencet, a Király tízet cserélt, és ez a játék minőségén is meglátszott. A folytatásban a vendégek cseresora meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, három gólt rúgott, ebben a szakaszban a házigazda nem tudott kibontakozni.

Összességében a Veszprém megérdemelten nyert, de a sárga-szürkék felkészülését is nagyszerűen szolgálta a mérkőzés.