Hírek
vissza
2020/1217

U17 ősz: öt nyeretlen után tíz veretlen

U17 ősz: öt nyeretlen után tíz veretlen

Korosztályos együtteseink közül az U17-esek állnak fél távnál legelőkelőbb helyen a regionális bajnokságok tabelláján, ám Németh Bálint vezetőedző szerint mégsem a harmadik helyet megörökítő pillanatfelvétel a lényeg, sokkal inkább az, hogy több, a korosztályhoz tartozó fiatalember ősszel már bemutatkozott a felnőtt csapatban, mások pedig, ha továbbra is ilyen minőségű és mennyiségű végeznek, hamarosan megtehetik ugyanezt.

 

 

- Ránk abszolút érvényes, az, amit egyesületünk alapítója nyilatkozott néhány napja. Az elvégzett egyéni plusz edzéseknek is köszönhetően többen is ugrásszerűen fejlődtek az elmúlt félévben, és ez a sok jó egyéni produkció a csapat eredményességében is visszaköszönt - kezdte értékelését Németh Bálint, U17-eseink vezetőedzője, hozzátéve: a 2004-es korosztályból az elmúlt hónapokban Nyári, Király, Márfy és Bencze Zsombor is debütált a nagycsapatban, de az U17-es bajnokság góllövő listáját 17 találattal holtversenyben vezető Szakály, valamint Sásdi, Tóth Krisztián és Balázs Bence is egy ideje már edzéseken együtt készülhet a felnőttekkel, így nem lenne meglepő, ha Hegyi László, megyei I-es együttesünk vezetőedzője idővel nekik is megadná a bizonyítási lehetőséget.

- Nem csak az U17 adott játékosokat az U19-nek és a felnőtt csapatnak, de egyesületünk filozófiájának megfelelően ez a korosztály is kiegészült a legtehetségesebb 2005-ös és 2006-os (U15-ös korosztályú) srácokkal.

- Így van, a csapatunkat ősszel 3 évjárat alkotta, a korosztályos bajnokságban második évüket taposó 2004-esek, az újonc 2005-ösok és az U15-ös fiúk, a 2006-osok. A legidősebbek közül kapitányunk, Szakály Benjámin volt az ősz egyik legjobbja, őt 17 gólja mellett gólpasszai is minősítik. Kiemelném még Márk Leventét, aki, megítélésem szerint, a plusz edzések bevezetése óta a legtöbbet fejlődött futballistánk, és Szmolek Áron teljesítményével is nagyon meg vagyok elégedve. A 2005-ösöktől a 10 gólos Bráder Bence, mezőnyből Kiss Roli, és a kapus Szlámer Kornél játékára hívnám fel a figyelmet. Ősszel hat 2006-os lépett pályára nálunk, és többen is gólokkal, gólpasszokkal járultak hozzá csapatunk eredményességéhez. Ilyen volt Szabó Bálint, Kovács Ábel vagy Katona Rikárdó is. Számunkra az igazi érték ez, hogy ilyen ütemben fejlődnek a gyerekek. Kevésbe az, hogy a harmadikok vagyunk a korosztályos tabellán. Persze utóbbinak is nagyon örülünk.

- Amellett, hogy rendkívül örvendetes a srácok fejlődése, beszéljünk egy kicsit arról is, hogy csapatszinten érdekes félév van mögöttetek. Öt nyeretlen meccsel indult a szezon, amit tíz veretlen találkozó követett. Mikor az okokat boncolgattad, mire jutottál?

- A felkészülésünk nyáron remek volt, a sok átjátszás miatt azonban az első néhány fordulóban nem álltunk igazán össze, és az is igaz, hogy ebben a szakaszban találkoztunk a mezőny két legerősebb csapatával, a Sopronnal és Mosonmagyaróvárral is, ők ekkor előrébb tartottak nálunk. A nyeretlen szériánk hatására nekem is változtatnom kellett, amit meg is tettem. Szerencsére működött, működik, és ezt a gyerekek jó hozzáállással, reagálták le. Az Andráshida elleni hazai mérkőzésünk volt a fordulópont, amit bár nem sikerült megnyernünk, 1-1 lett a vége, de itt éreztem a csapatnál azt az akaratbeli, hozzáállásbeli pozitív változást, amit mindig is szeretnék látni.

- Bár a tabella még nincs kisimítva, hiszen többeknek is elmaradt meccseik vannak, de eddig a mieink lőtték a legtöbb gólt a bajnokságban, szám szerint 61-et.

- És ezért meg is dicsértem őket, hiszen ez a számok nyelvén meccsenként több, mint 4 találatot jelent. A támadójátékunkkal elégedett vagyok, a 28 kapott gól viszont sok. Igaz, ennek jelentős részét, 20-at, az első fordulókban rúgtak nekünk. A bajnokság elején még sokan kaptak lehetőséget, az utolsó 10 meccsre azonban megtaláltam azt a magot, akikre számítatok. A játékosok maximálisan beálltak a sorba, rengeteget fejlődtek, és nem csak technikailag, de fizikálisan is végig a topon volt a csapat, az ellenfelek fölé nőtt. A megnyert mérkőzéseinket vagy már az első néhány percben eldöntöttük, vagy a hajrában lőttük a gólokat, többször hátrányból fordítva javunkra a találkozót. Sajnálom, hogy most értünk a téli szünethez, mert tényleg remek formában volt a társaság. A fő cél 2021-ben is a játékosok egyéni fejlesztése, versenyeztetése lesz, hiszen a jövőben is minél több bevethető labdarúgót akarunk feljebb adni. Ugyanakkor megbeszéltük a fiúkkal, hogy szeretnék megtartani a dobogós helyünket, és ez csapatszinten, korosztályos perspektívából nézve remek motiváció mindenkinek a tavaszi folytatásra.

Kapcsolódó témák: U17-es csapatunk

Képek

Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
131234
14567891011
1512131415161718
1619202122232425
172627282930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek