2021/107

U14: a harmadik legtöbbet lőtték

Remek őszt tudhat maga mögött U14-es együttesünk a regionális bajnokságban. Hujber Bálint tanítványai az ötödik helyen állnak, mindössze 6 ponttal a második helyezett Sopron mögött. A góllövő listát is királyos fiú, Gombás Máté vezeti 25 találattal, a csapat összességében pedig a 3. legtöbb gólt (62) rúgta az ősszel.  Nem véletlenül elégedett a vezetőedző.

Hujber Bálint, vezetőedző: - Úgy érezem, az elmúlt éveket tekintve talán a legtöbbet támadásépítésben léptünk előre. Ősszel a ZTE (106) és a Sopron (79) csapatai mögött a harmadik legtöbb gólt (62) szereztük a bajnokságban.

A védekezésünket is folyamatosan csiszoltuk és gyakoroltuk. Noha minden poszton mindig volt legalább két választási lehetőségem, a megfelelő és a jól működő védő négyes a bajnokság második felére érett össze igazán. Két újabb felállási formával is megismerkedtünk. Az 5-4-1 és a 4-3-3-as formációban is meccseltünk már több alkalommal is. Fontosnak tartom, hogy mérkőzésen belül is tudjunk váltani, illetve reagálni az ellenfél változtatásaira, ha szükséges.

A jövőben a pontrúgások gyakorlására és tökéletesítésére szeretnék még nagyobb hangsúlyt fektetni. Előrelépést várok tavasszal ezen a téren, hiszen a számtalan lehetőség ellenére ősszel kevés gólt szereztünk rögzített szituációkból.

Az eredményeket tekintve két mérkőzés miatt van hiányérzetem. A sárvári fiaskó és a Haladás elleni első félidei teljesítményünkkel nem voltam megelégedve.

Ettől függetlenül teljesen pozitív az összkép. Gombás Máté a maga 25 találatával vezeti a góllövő listát. Mayer Márton egy új poszton teljesedett ki, ő is szépen kivette a részét a gólszerzésből, 12 találattal. Új igazolásunk, Béry Bálint hamar felvette a ritmust, megbízható és érett játékot mutatott a védelem közepén. Varju Valdemár biztos pont volt a védelem mögött. Védéseivel számos alkalommal segítette a csapatot, sokszor lehetetlennek tűnő pillanatokban is.

Több jó teljesítményt is tudnék említeni, de a fél szezont tekintve ők voltak az igazán húzó egyéniségek. Számomra mégis az a legfontosabb, hogy mindenki hozzá tudott tenni az eddigi legsikeresebb félévünkhöz. A körülmények adottak egy sikeres téli felkészüléshez. Bízom benne, hogy az őszi teljesítményünk még tovább fokozható a tavaszi folytatásban!