2022/813

II. Király Ferenc Emléktorna, U12: a Sturm nyert, hatodik a KSE

A Sturm Graz győzelmével zárult U12-es korosztályban a II. Király Ferenc Emléktorna, a nyolccsapatos mezőnyben a DAC/MOL Football Academy és a Dinamo Zagreb végzett még a dobogón, a házigazda Király SE a hatodik helyet szerezte meg.

Kétszer 20 perces mérkőzéseket vívtak egymással a II. Király Ferenc Emléktorna csapatai szombaton a Király Sportlétesítményben rendezett nemzetközi tornán. Az A-csoportban előzetesen a horvát és a magyar utánpótlás elit képzőhelye, a Dinamo Zagreb és a Bp. Honvéd tűnt top favoritnak. A horvátok egyébként az U11-es csapatukkal érkeztek a tornára, ezzel együtt kétszer is vezettek a Honvéd ellen, a vége azonban döntetlen lett a nyitókör rangadóján (2-2). A mieink, Kiss Gábor csapata, is egy ponttal indítottak, a Fussballschule Raffl ellen, amely a Sturm Graz partnerklubja - igazságos eredmény született. A másik csoportban a Sturm simán verte az Újpesti TE-t, míg a MOL Football Academy (a Dunaszerdahely akadémiája) minimális különbséggel győzte le a Szombathelyi Haladás VSE-t (1-0). A folytatásban nagy, számunkra pozitív meglepetés született, hiszen csapatunk remek teljesítménnyel 1-1-et játszott a Dinamo Zagrebbel, a gólunkat Szász Axel szerezte; a csoport másik meccsén a Honvéd két góllal múlta felül a Rafflt. A zágrábi pontvesztés végül a horvátok csoportgyőzelmébe került, hiszen a Király SE bár nagyot harcolt, de végül egy góllal alulmaradt a kispestiekkel szemben, akik így megnyerték az A-csoportot, míg a kis tigrisek az ötödik helyért folytathatták a Szombathelyi Haladás VSE ellen. A B-csoportban a Sturm nem hibázott, százszázalékos mérleggel nyerte a négyest, mögötte a DAC akadémiája, a Haladás, végül az Újpest zárt.

Az elődöntőkben a B-csoport csapatai kerekedtek felül: a MOL Football Academy a Bp. Honvédot (4-1), míg a Sturm Graz a Dinamo Zagrebet győzte le (2-0). A helyosztókon osztrák siker született az ÚTE ellen a hetedik helyért, és a zöld-fehérek örülhettek a szombathelyi mini derbin, miután büntetőkkel jobbnak bizonyultak a Király SE-nél. A bronzérem a Dinamo Zagrebnek jutott a Honvéddal szemben, a Sturm pedig a döntőben újra legyőzte a Dunaszerdahelyt, elhódítva ezzel a serleget.

II. Király Ferenc Emléktorna, U12-es (2011-ben születettek) korosztály. Eredmények. A-csoport: Fussballschule Raffl-Király SE 0-0, Bp. Honvéd-GNK Dinamo Zagreb 2-2, Bp. Honvéd-Raffl 2-0, Király SE-Dinamo 1-1, Dinamo-Raffl 3-1, Király SE-Bp. Honvéd 0-1. Az A-csoport végeredménye: 1., Bp. Honvéd 7 pont, 2., Dinamo Zagreb 5 pont, 3., Király SE 2 pont, 4. Raffl 1. pont. B-csoport: DAC/MOL Football Academy-Szombathelyi Haladás VSE 1-0, SK Sturm Graz-Újpesti TE 4-0, Sturm-DAC 3-1, HVSE-ÚTE 1-0, ÚTE-DAC 0-4, HVSE-Sturm 0-3. A B-csoport végeredménye: 1., Sturm Graz 9 pont, 2., DAC/MOL Football Academy 6 pont, 3., Szombathelyi Haladás VSE 3 pont, 4., Újpesti TE 0 pont. A 7. helyért: Raffl-Újpesti TE 2-0. Az 5. helyért: Király SE-HVSE 1-1, büntetőkkel: 0-1. Elődöntők: Dinamo-Sturm 0-3, Bp. Honvéd-DAC 1-4. A harmadik helyért: Bp. Honvéd-Dinamo Zagreb 2-1. Döntő: Sturm Graz-DAC/MOL Football Academy 2-0. A torna végeredménye: 1., SK Sturm Graz, 2., DAC/MOL Football Academy, 3. GNK Dinamo Zagreb, 4., Bp. Honvéd, 5., Szombathelyi Haladás VSE, 6., Király SE, 7. Fussballschule Raffl, 8. Újpesti TE. Legjobb játékos: Gabriel Santos (Dinamo Zagreb). Legjobb kapus: Botló Olivér (DAC/MOL Football Academy). Gólkirály: Safet Gracic (Sturm Graz) 5 góllal.

Fotók: Királysport/Láng Veronika