2021/130

Fegyelmezett játék a főpróbán

A MOL Fehérvár NB III-as fiókcsapata ellen tartotta a jövő szombati, Sárvár FC elleni bajnoki főpróbáját megyei I-es felnőtt csapatunk.

Király SE-MOL Fehérvár FC II. 1-4 (1-3). - Király Sportlétesítmény, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Boda Gy.

Király SE I. félidő: Király M. - Takács D., Subicz, Kiss K., Devecseri - Kalmár, Kovács Zs., Hertelendi - Kudron, Halmosi, Hegedűs M.

Király SE II. félidő: Horváth A. - Hujber B., Lakosi D., Marton Gy., Hazafi - Kondákor, Szalay B., Reseterits - Szolgyatyenko, Ligeti, Nyári. Edző: Hegyi László.

MOL Fehérvár II.: Dala - Fodor P., Vágó, Tóth A., Major - Dinnyés, Gulyás, - Hajdinger, Horváth B., Kövesdi - Molnár M. Csereként pályára lépett még: Horváth Á., Elek Á., Urbán, Molnár B., Kojnok, Tóth B., Menyhért.  Edző: Toldi Gábor.

A Király SE gólszerzője: Kudron.

A mérkőző felek kétszer 60 perces félidőkben állapodtak meg, ezért Hegyi László vezetőedző ketté osztotta keretét, minden rendelkezésre álló futballistájának egyenlő játéklehetőséget biztosítva.

A fehérváriak kevesebb cserével érkeztek, rengeteg fiatal tehetséget felvonultatva, és ott volt a kispadjukon az az Elek Ákos is, aki 48 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban, tagja volt a 2016-os Európa-bajnoki döntős keretnek.

Akárcsak a két héttel ezelőtti Veszprém elleni edzőmérkőzésen, most is a mieink szereztek vezetést, az őszi házi gólkirály, Kudron Dániel talált be, ám a vendégek a 46-60. perc között nem csak egyenlítettek, de az félidő hajrájában újabb kettőt lőve biztos előnnyel térhettek pihenőre.

A folytatásban is helytállt fiatal csapatunk, a végjátékra már csak egy fehérvári gól maradt, így a végeredmény pont annyi lett, mint a szintén NB III-as Veszprémmel szemben két hete.

Hegyi László: - Az eredmény ellenére nagyon elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel, mivel végig fegyelmezetten futballoztunk, és időközönként sikerült felvennünk a nagy iramot diktáló ellenfelünk tempóját. Gólt lőttünk, helyzeteket alakítottunk ki, a felkészülés ezen szakaszában számunkra ez nagyon jó erőfelmérő volt.  Így pontosan látják, érzik a srácok is, hogy hová kellene eljutnunk, és mit kell tennünk ezért.