2022/414

Kialakult az U11-es megyeválogatott kerete

Az őszi körzetközpontok tornája után a Király SE, mint tehetségközpont koordinálásában, a tavaszi szünetben is folytatódott az egyesületek közötti együttműködés, újabb tornát szerveztünk, majd a legtehetségesebb 2011-es srácokból a szakemberek kialakították a megyeválogatottat.

Ismét fejlesztő tréningeken látták vendégül a körzetközpontok a szakmai irányításuk alá tartozó klubokból érkező tehetségeket, majd a program zárásaként a Király Sportlétesítményben megmérkőztek egymással a Sárvár FC, a Lurkó UFC és a Szombathelyi Haladás VSE felügyelte körzetközpontok. A három együttes mellé csatlakozott a Király SE U11-es brigádja is, így két pályán egyszerre mentek a meccsek, körmérkőzéses rendszerben.

A találkozóknak a gyerekek és a szakemberek egyaránt győztesei lettek, előbbiek sokat fejlődtek és megmutathatták magukat, utóbbiak pedig egy helyütt látták a 2011-es évfolyam legügyesebb srácait.

- Ősszel a 2011/2012-es korosztályból vegyesen voltak a gyerekek, a most azonban már egy "tiszta" 2011-es évfolyamot láthattunk, mert a program célja az U11-es megyeválogatott kialakítása volt, ami a torna utána a KK operatív és szakmai vezetője mellett Schimmer Szabolcs és Horváth Péter Király SE utánpótlás edzők segítségével meg is történt. Kialakult egy 14+2 fős keret, amely májusban, szintén a Király Sportlétesítményben, Vas megyét képviselheti majd azon a régiós U11-es tornán, ahol a mieink mellett a zalai és a Győr-Moson-Sopron megyei U11-es válogatottak vesznek részt - mondta Rudolics Norbert, az Király SE tehetségközpontjának grassroots koordinátora.