Hírek
vissza
2023/911

Két hazai győzelem és egy idegenbeli döntetlen a felsőbb korosztályokbanSzerző: Németh Zsolt

Két hazai győzelem és egy idegenbeli döntetlen a felsőbb korosztályokban

Több kiállítást és hazai győzelmet hozott az U16-os csapatunk mérkőzése a mosonmagyaróváriak ellen. Idegenből hozott el egy pontot az U17, amelynek jó esélye volt a győzelemre is, de egy kicsi még hiányzott ehhez. Az U19 hátrányból állt fel hazai pályán az Újbuda ellen, és nyert 2-1-re.

Király U-16 - Credobus Mosonmagyaróvár U16 2-1 (0-1)

Bajnoki mérkőzés

Tóth G.- Sodics, Nyári, Gombás,Samu - Iváncsics, Bakucz D. - Kulcsár, Grubics, Hegyi - Tancsics

Csere: Tóth-Vígh, Puporka, Károly, Bakucz M. 

Gól: Bakucz D., Puporka

Kiállítva: Iváncsics 94.p

 

Marton Róbert összefoglalója:

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a vendégek talán többet birtokolták a labdát, de a kapura nem voltak veszélyesek. Egy rossz becsúszás után a vendégek büntetőből vezetést szereztek. A mi támadásaink sajnos elől elhaltak, nem tudtuk megtartani a labdát.

A második félidő elején a vendégek kapusa letaglózta a kapura törő Bakucz D.-t, amiért azonnal piros lapot kapott. Ezután egy olyan 15 percet nyújtottunk játékban, amit jó lenne a későbbiekre is átmenteni. Egy kapu elé ívelés után Bakucz D. a kapunak háttal állva élménybemenő ollózással kiegyenlítette a mérkőzést. Ritkán látható óriási egyéni teljesítmény, ami az év gólja is lehetne, akár felnőttek között is! Pár perccel később pedig a szünetben becserélt Puporka szép lövése után megfordítottuk a mérkőzés állását. A gól után érthetetlenül idegesen, kapkodva játszottunk ahelyett, hogy a megrúgtuk volna a harmadikat. A vendégek azonban csak ívelésekkel próbálkoztak, amiből nem tudtak veszélyesek lenni. Így maradt a korábbi eredmény.

A második félidő első 15 perce kellene, hogy a példa legyen, hogy ilyen játékra is képesek vagyunk!

Azonban nem mehetünk el szó nélkül az ellenfél kiállítása utáni fegyelmezetlenségeinkről sem, amikor is teljesen érthetetlen módon többen is sárga lapot kaptak, (labda elrúgásért, szövegelésért) illetve a lefújás utáni kiállításról nem is beszélve!

 

U17-es bajnoki mérkőzés

Lurkó UFC - Király SE 1-1 (0-1)

Guzmics- Baumgartner (Hirsch-Nagy 87.p.), Mayer, Breznovits, Wilhelm- BODOR, LÁSZLÓ, TÓTH (Nyári 60. p.) - Kardos (GOMBÁS 46.p.), Bakucz, GERGELY 

Gól: Tóth 45.p.

 

Kovács Zsolt így látta a mérkőzést:

Vasárnap délelőtt az Illés Akadémiára látogattunk a Lurkó csapatához. Nem vártuk jó előjelekkel a találkozót, mert öt játékosomra sem számíthattam. Ennek ellenére a mérkőzés elején nagyon jól kezdtünk, egyből helyzetbe is kerültünk. Aztán egy buta taktikai fegyelmezetlenség miatt az ellenfelünk került helyzetbe, majd három pontrúgás után is veszélyeztetett. Az ivószünetig az ellenfelünk jobban focizott. A labdakihozatalaink nem működtek, statikusak voltunk, sok technikai hiba jellemezte a játékunkat. Az első félidő második felében a játékunk feljavult, és egy lesgólt is rúgtunk. Majd a lefújás előtt Bodor szép mélységi passza után Tóth gyönyörűen fordult kapura és távolról kirúgta a hosszú sarkot. 

Mentálisan nagyon jól jött a gól. A második félidőt végig kontroláltuk, három komoly gólszerzési lehetőségünk is akadt, de a hazai kapus remek napot fogott ki. 

Három sérülés miatt, kényszerűségből hármat is cserélnünk kellett. De a cserék is jól szálltak be a találkozóba. A mérkőzés utolsó 10 percében mezőnymunka folyt, a kapuk nem forogtak veszélybe, míg 88. percben a játékvezető úgy nem döntött, a középkörből befúj egy tizenegyest a hazai csapatnak úgy, hogy a 10 méterre az esettől álló partjelző semmilyen jelzést nem adott.

Nem ezért vesztettünk két pontot, csak magunknak köszönhetjük, hogy már második héten nem tudjuk lezárni a találkozót, és veszítünk el két pontot.

A futball, mint az élet néha igazságtalan, és ezeket is át kell élni. De ebből is le kell vonni a tanulságokat és előre kell lépni. Még többet kell tenni a győzelemért, illetve a kapu előtt jobb döntéseket kell hoznunk.

Sajnálom a játékosaimat, mert az elmúlt hetekben rengeteget tesznek magukért, egymásért, és a csapatért. Hiszem, hogy ha ezen az úton mennek tovább sok örömöt fognak még okozni, és a szerencse is mellénk fog állni.

Szeretnék még gratulálni Hirsch-Nagy Martinnak, aki közel kétéves kihagyás után, újra tétmérkőzésen szerepelhetett csapatunkban.

 

 

KSE U19-Újbuda FC U19 2-1 (0-0)

bajnoki mérkőzés

Csapatösszeállítás:

Ady, Márkus (FLIEGLER 55'), Vass D., Mosonyi M., Horváth D., Kiss R., VILICS M., NAGY Á., Balikó Á (Tasnádi B 84'), Kovács Sz. (NÉMETH K. 70'), Bráder (KIRÁLY K. 55').

 

Dancs Zoltán így látta a győztes mérkőzést:

Nehezen vettük fel a mérkőzés iramát, az első félidőben ellenfelünk dominált. A szünetben igyekeztünk átbeszélni a hiányosságokat. Úgy éreztem mentálisan rendben is leszünk a második félidőre. Sajnos ahogy befejeztük úgy is folytattuk a második félidőt, a 46. percben egy védelmi hibát követően megszerezte a vezetést az Újbuda. A bekapott gól után, azonban az eltervezett magas pressingnek az lett az eredménye, hogy nem hagytuk ellenfelünket kényelmes focit játszani. A játékrész ezen szakaszában több komoly helyzetünk is adódott. Egy szép mélységi indítás után Vilics Márk révén sikerült egalizálni. Ezután a játék képe nem változott, jó mentalitásban nagyot küzdve, tartalék játékosok beállásával új lendületet nyert csapatunk. A 87. percben Németh Kristófot indították a szélen és egy szép egyéni akcióból beállítottuk a végeredményt.

Sokat kell fejlődnünk tudatos játékban és egymás segítésében, viszont elmondható, hogy a jobban küzdő, a sportághoz alázatosabb csapat nyerte a mérkőzést. Remélem ebből a sikerből sikerül merítenie a csapatomnak mind mentálisan mind játékfelfogásban.

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
2212
233456789
2410111213141516
2517181920212223
2624252627282930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek