Hírek
vissza
2021/121

Tabletekkel a könnyebb digitális tanulásért

Tabletekkel a könnyebb digitális tanulásért

Három ifjú sportolónkat támogatta a Király Alapítvány és a Digitális Batman kezdeményezés digitális oktatási eszközökkel. A tableteket Király Gábor legendás szürke mackójának licitre bocsátásából befolyt összegből vásároltuk, és azok a gyerekek kaphatták, akik szociális helyzetük mellett az iskolában és az edzéseken nyújtott teljesítményükkel is rászolgáltak. 

 

 

Egyesületünk alapítója, Király Gábor novemberben egy dedikált szürke mackónadrágot ajánlott fel Pintér Zsoltnak, a Digitális Batman kezdeményezés ötletgazdájának, aki a jótékonysági kezdeményezés közösségi felületén nyilvánosan bocsátotta azt licitre, hogy a befolyó összegből rászoruló sportoló diákokat tudjunk támogatni.

A Digitális Batman - együtt a digitális oktatásért kezdeményezés ötlete és megvalósítása Pintér Zsolt nevéhez fűződik, aki még a koronavírus-járvány kitörésekor határozta el, hogy eszközökkel - laptopokkal, tabletekkel, asztali gépekkel, okostelefonokkal - támogatja azon nehéz körülmények között élő diákokat, akik a digitális oktatásba megfelelő felszerelés híján egyszerűen nem, vagy csak nagyon nehezen tudnának bekapcsolódni.

2020 márciusa óta rengetegen álltak Zsolt mellé a szervezésben, és segítségükkel 400-nál is több eszköz került a megfelelő helyre, nagy örömet okozva a rászoruló diákoknak.

A legendás mackóra a legmagasabb licit összeg egy Németországban élő magyar származású fiatalembertől érkezett, a bevétel pedig három tablet megvásárlására biztosított keretet.

Az eszközöket a Király Alapítvány javaslatára olyan nálunk sportoló gyerekek kapták, akik nem csak szociális helyzetükkel érdemelték ezt ki, de a sporthoz, a tanuláshoz történő hozzáállásuk is kiváló, ráadásul a Naisz, a Deutsch és a Nyári családokból is két-két fiú sportol egyesületünkben.

Így nem csak a tableteket (és egy-egy ajándék könyvet) Király Gábortól és Pintér Zsolttól szerdán este átvevő Naisz Ádám, Deutsch Máté és Nyári Dénes tud majd otthonról könnyebben bekapcsolódni a digitális oktatásba - ha erre az ő korosztályaikban is újra sor kerül -, de vélhetően a tesók, Naisz Norbert, Deutsch Árpád és Nyári György is jó hasznát veszik majd tanulás közben a gépeknek.  

Kapcsolódó témák: U13-as csapatunk
Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
051234567
06891011121314
0715161718192021
0822232425262728
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek