2021/907

Jó meccseken fejlődhettünk a Turányi emléktornán

Öt korosztályban is sikeresen szerepeltek csapataink a hétvégi mosonmagyaróvári I. Turányi Imre Emléktornán.

A korosztályos vezetőedzőket arra kértük, értékeljék csapataink teljesítményét.

Vámos Márk, U7: - A  tízcsapatos tornán két ötös csoportba osztották a mezőnyt, és a kör végén egyből a helyosztók következtek - nem volt keresztbe játszás - , ezért fontos volt már a torna első szakaszában maximálisan koncentrálnunk. Szerencsére négy győzelemmel csoportelsőként jutottunk be a döntőbe, ahol a rendező MTE csapata várt ránk. A fináléban láttam a gyerekeken az izgalmat, ennek ellenére a letámadásunk jól működött. A helyzetkihasználásunk már nem annyira, a hazai csapat kétszer jött át a félpályán, és ebből két gólt szerzett. A tornát második helyen, 52-8-as gólaránnyal zártuk, több rendkívül nagyarányú győzelemmel, szép gólokat szerezve. Összességében büszke vagyok a fiúkra, mert sokaknak ez volt az első igazi tornájuk. Tanultak belőle ők is, és én is láttam, hogy miken kell javítanunk, hogy a jövőben még jobbak legyünk. Még sok hasonló tornára van szükségünk, hogy fejlődni tudjunk.

Koman Vlagyimir, U8: - A mi korosztályunkban három csapatos volt a torna, az MTE mellett a Győrújfalu ellen játszhattunk kétszer is, hiszen minden csapat oda-vissza megmérkőzött a másikkal. A Győrújfalu ellen kétszer is 8-0-ra nyertünk, míg a házigazdákat egyszer legyőztük 2-0-ra, egyszer pedig ugyanennyire kaptunk ki tőlük. A gyerekek ügyesek voltak, jól futballoztak, nem lehetett rájuk panasz.

Török Richárd, U9: - Két hármas csoportot alkotott a szervező, a csoportmérkőzéseken nálunk gyengébb képességű ellenfelekkel találkoztunk, de a gyerekek hozzáállása tökéletes volt. A döntőben igazi rangadót vívtunk az MTE-vel, és 2-1-re diadalmaskodtunk. Megérdemelten szereztük meg az első helyet. Rengeteg gólt rúgtunk és csupán egyszer vették be a kapunkat. Ami hiányérzet lehet, hogy meg kell tanulnunk a papíron gyengébb meccsek után váltani, és felpörögni a nehezebb mérkőzésekre.

Horváth Péter, U10: - Ebben a korosztályban négy csapatos volt a torna. A három csoportmérkőzés után egyből a helyosztók következtek. A csapatunk mindhárom csoportmeccsét megnyerte (Üstökös: 10-0, Győrújfalu 9-0, MTE 1904: 2-1), így döntőt játszott a MTE 1904 ellen, amit szintén megnyert (7-2). Ezt a játékot, várom a jövőben is fiúktól. Ezeket az erényeket kell megtartani és erre építeni. Agresszív, küzdős, sokat futós és passzolós játékot játszunk. Nagyon tetszettek a látottak. Végig letámadtunk, alig hagytuk érvényesülni az ellenfeleinket. Szép gólokat lőttünk, és nagyon látványos támadásokat vezettünk. A csapat minden tagjával meg is voltam elégedve! A hibákat edzéseken majd javítjuk és dolgozunk tovább! Hajrá Király!

Kiss Gábor, U11: - Csapatunk rengeteg gólt rúgott és még több helyzetet dolgozott ki, olykor tetszetős támadásokat vezetve játszott. A csoportmeccseket mind megnyertük, majd jött a döntő, ahol egy hozzánk hasonló erősségű csapattal, a házigazda MTE 1904-gyel kerültünk szembe. A mérkőzés elején már 2-0-ra vezettünk, de a végén két figyelmetlenségből egyenlítettek a hazaiak, s az izgalmas döntő végül büntetőkkel dőlt el. Melyben a Kis Tigrisek céloztak jobban, így összességében 5-4 re nyertük a döntőt. A csapat teljesítményével elégedett voltam, s nagyon sok dolgot viszont láttam az edzésen gyakorolt elemekből. Köszönjük a szülőknek a szurkolást és a remek hangulatot!