2021/1113

Izgalmas meccsen iksz a rangadón

Megőrizte veretlenségét csapatunk a megyei I-es labdarúgó-bajnokság őszi utolsó előtti fordulójában, miután fordulatos, jó színvonalú mérkőzésen 2-2-re végzett a Vép VSE-vel a Király Sportlétesítményben.

Király SE-Vép VSE 2-2 (1-2). - Király Sportlétesítmény, 300 néző, megyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Papp Á.

Király SE: Király M. - Auer Ákos, Schimmer, Subicz, Devecseri - Németh D., Szalay, Reseterits (Németh G. a 79. p.) - Kudron (Kovács A. a 70. p.), Halmosi, Fábián. Edző: Hegyi László.

Vép: Bezdi B. - Németh Á., Balikó D., Takács M., Varga O. - Bezdi Sz. (Auer Ádám a 90. p.), Viszket, Németh M. (Török R. a 78. p.), Szalai M. - Takács Á. - Beke B. (Szíjártó a 92. p.) Edző: Simon Miklós.

Gólszerzők: Németh D. a 23., Subicz az 59., illetve Takács Á. a 29., Balikó D. a 36. percben.

A bajnokság 14. fordulójának rangadóján a 18. percben került először veszélybe a kapu, Takács M. 20 méteres szabadrúgását biztosan fogta Király Mátyás. Egy percre rá Halmosi szabadrúgása után került a vépi kapuba a labda, de a játékvezető már lest jelzett, nem adta meg a gólt. A 23. percben Halmosi ugratta ki Fábiánt, akinek a ziccerért nagy bravúrral még védte Bezdi Balázs, a kipattanó, felpörgött labdát az érkező Németh Dominik fejelte 2 méterről az üres kapuba (1-0). A 29. percben egyenlített a Vép: Takács Ádám lépett ki a védők között és a kifutó Király mellett a hosszú sarokba lőtt (1-1). A 35. percben már a vendégeknél volt az előny. Történt, hogy Király Mátyás találta el a kiugró Beke Bálint lábát, Papp játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Balikó Dániel biztos lábbal a kapu közepébe rúgta (1-2). A 37. percben máris egyenlítési lehetőség adódott a mieink előtt: Fábián beadását Németh Dominik csúsztatta a kapu mellé. A 42. percben csak a szerencse mentette meg a vépi kaput a góltól, Schimmer szánta el magát lövésre jó 30 méterről, bombája a kapufa tövéről vágódott vissza a mezőnybe.

A folytatásban előbb Bezdi Szabolcs ziccerét védte bravúrral, lábbal Király Mátyás, majd Schimmer mentett az utolsó pillanatban egy veszélyes vendég kontra végén. A KSE az idő múlásával egyre nagyobb fölényben futballozott, feltolta védekezését egészen a félpályáig, és a helyzetek sem maradtak el. Halmosi szabadrúgása után Schimmer elé került a labda az ötösnél, de Bezdi Balázs jól zárta a rövid sarkot. Az 59. percben aztán már Bezdi sem tehetett semmit, Fábián futott el a jobb oldalon, pontos beadását az ötösön Subicz bólintotta a kapus mozgásával ellenkező oldalra (2-2). Az utolsó fél óra is a sárga-szürkék mezőnyfölényében telt, de a Vép játékában is folyamatosan benne volt a veszély. Más kérdés, hogy a hajrában nagy helyzetek szinte már csak Bezdi Balázs kapja előtt adódtak - Auer Ákos és Szalay Máté lövése is fölé szállt, Devecseri közeli próbálkozásánál pedig a helyén volt a kapus -, így maradt a döntetlen, ami a látottak alapján még úgy is igazságosnak mondható, hogy a KSE összességében több lehetőséget alakított ki.

Hegyi László: - Egy nagyon fegyelmezett csapat ellen léptünk pályára. Úgy kezdtük a mai napot, ahogy kellett: fegyelmezetten, agresszívan és letámadva az ellenfelet. Gólt is tudtunk szerezni belőle, de a lehetőségeinket ezután nem használtuk ki, és érthetetlen módon két hibából a Vép még szünet előtt fordítani tudott. A második félidő elején a vendégeknek két mérkőzés labdájuk is volt, amiket hála Istennek hárítani tudtunk. Innentől nagy nyomást gyakoroltunk rájuk, és sikerült kiegyenlítenünk. A végén több lehetőségünk is adódott, de sajnos a befejezéseknél pontatlanok voltunk.