2020/1108

U14/U15: itthon tartottuk a pontokat a Lurkó ellen

Két mérkőzésen 8 lőtt gól és 4 kapott, U14-es és U15-ös együttesünk is 4-2-es győzelmet aratott a Lurkó UFC ellen a szombathelyi rangadón a regionális (Észak-Nyugat) bajnokság hétvégi, 11. fordulójában. Az idősebbek 0-2-ről, a fiatalabbak 1-2-ről tudtak fordítani.

U14-es regionális bajnokság, Észak-Nyugat: Király SE-Lurkó UFC 4-2 (1-1).

Király SE: VARJU - Hirsch-Nagy (Varga Máté a 41. percben), Baumgartner, BÉRY, Wilhelm - Zsirai (Kiss L. az 59. percben), Bodor - GERGELY (Gáspár a 74. percben), Deutsch (Szabó B. az 59. percben), GOMBÁS M. - MAYER (Németh B. a 74. percben). Edző: Hujber Bálint.

Gólok: Mayer a 34. és a 61., Gombás M. a 41. és a 70., illetve Gradvohl a 16. és Varga Mátyás a 44. percben.

Hujber Bálint, vezetőedző: - A pálya talajából adódóan két ellentétes félidőre számítottam. A mélyebb felén kezdtük a mérkőzést, zárt védekezésre és a szélek gyors megjátszására rendezkedtünk be. Rengeteg hiba jellemezte a játékunkat, emellett nem tetszett, hogy a párharcokban is rendre a vendégcsapat kerekedett fölénk. Szerencsére döntetlennel zártuk a játékrészt. Fordulás után magasabban kezdtük meg a védekezést, hibára kényszerítve a Lurkó védelmét. Ennek ellenére ismét a Lurkó szerzett vezetést. Úgy érzem, a legfontosabb fordulópontból mi jöttünk ki jobban, előbb ismét egyenlítettünk majd a mérkőzés utolsó harmadában két kontraszerű támadást pontosan vittünk végig és gólokkal zártunk le. Amire készültünk, azt teljes mértékben bejött. Gratulálok a srácoknak, hogy a múlt heti, fájó vereség után váltani tudtak, és fontos győzelmet arattak!

U15-ös regionális bajnokság, Észak-Nyugat: Király SE-Lurkó UFC 4-2 (1-2).

Király SE: Ady - NAGY Á., Horváth B., Fliegler Á., HORVÁTH D. - SZABÓ B. - Szalai (Mosonyi a 64. percben), KATONA, Vilics (Teklits a 72. percben), Greffer (Zsirai-Kiss a 75. percben) - Radó (Kálmán a 41. percben). Edző: Kovács Zsolt.

Gólok: Radó a 30., Szabó B. a 45., Katona a 46., Greffer a 66., illetve Fliegler (öngól) a 7., Király K. a 20.percben.

Kovács Zsolt, vezetőedző: - Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy egy városi derbit kell, támadólag léptünk fel, nekimentünk az ellenfélnek, de csak két kapufáig és egy óriási helyzetig jutottunk. Ahogyan az lenni szokott, az ellenfél - úgymond a semmiből -, egy óriási hiba után megszerezte a vezetést. A gól kicsit megfogott minket, sőt a 20. percben a Lurkó meg is duplázta vezetését. Sajnos komoly helyezkedési hibákat követtünk el ekkor, ami mostanában nem volt ránk jellemző. Szerencsére a csapat a félidő végére összekapta magát, több helyzetet alakított ki, amiből egyet sikerült értékesítenie. A szünetben a srácok megértették, hogy ez így kevés lesz, sokkal nagyobb koncentrációra van szükség. A második játékrészt is úgy kezdtük, ahogyan az elsőt, csak most a gólok is érkeztek, és sikerült gyorsan megfordítanunk az eredményt. Úgy érzem, utána végig uraltuk a mérkőzést, sajnos azonban a helyzeteket kihagytuk így végig szorossá tettük a találkozót. Tanulságos meccset játszottunk, csapatom erejét mutatja, hogy 0-2-ről fel tudtunk állni, és megfordítani az eredményt. Azonban sokkal nagyobb koncetrációt követelek meg, mert előbbre akarunk lépni, és ezt csak így lehetséges!

U16-os megyei bajnokság, csütörtöki mérkőzés:  Szentgotthárdi VSE-Király SE 2-1 (1-0).

Király SE: Szlámer - Vámos, Tóth, Czenki, Mosonyi - Kiss, Molnár (Zsirai a 71. percben), Tasnádi (Teklits a 71. percben) - Kálmán (Deutsch a 46. percben), Bráder, Majtényi (Szabó a 25. percben). Edző: Németh Bálint.

Gólszerzőnk: Bráder.

Németh Bálint: - A hazai csapat megérdemelt győzelmet aratott, gratulálok nekik! Az utolsó találkozón nem tudtunk minőséget képviselni, de amiért elindultunk a megyei bajnokságban, az megvalósult. A regionális bajnokságba kevesebb lehetőséget kapók, illetve a fiatal tehetségeink itt megfelelő játékperchez juthattak, és ez a fejlődésüket szolgálta. Kovács Zsolt kollégámmal elégedettek vagyunk az őszi szezon eredményével!