2022/903

Idegenben jobban ment

Idegenben két győzelem, itthon egy-egy vereség, ez volt U15-ös és U17-es, illetve U16-os és U14-es csapataink bajnoki mérlege a hétvégi fordulóban.

MLSZ Regionális U17-es Kiemelt Bajnokság, Nyugat, 2. forduló: Budai FC-Király SE 1-4 (1-0).

Király SE: Horváth Bá.- Fliegler, Vass, Karvalics, Horváth Ba. (Kovács Áb. a 46.p.) - Horváth Do., Szabó B., Nagy Á. (Katona a 46. p.) - Baranyai (Spanyó a 76.p.) Vilics (Balikó a 71.p.), Laczó (Király K.a 71.p.). Edző: Gombás Péter.

Gólszerzőink: Karvalics, Fliegler, Kovács Áb., Laczó.

Gombás Péter: - Az első félidőben egy új játékrendszert próbáltunk meg, ami még nem működik az elvárt szinten. Szerencsére van mihez visszanyúlni, a szünetben ez megtörtént, és onnantól kezdve nem volt kérdés hogy ki nyeri a mérkőzést!

MLSZ Regionális Kiemelt U16-os Bajnokság, Nyugat, 2. forduló: Király SE-Gyirmót SE Győr 2-3 (0-1).

Király SE: Guzmics - Wilhelm, Mayer M., Tóth B., Czingráber - Bodor, Gergely (Breznovits a 69. p.), Deutsch - Gombás B. (Zeke a 69. p.), László D. (Taschler a 80. p.), Gombás M. Edző: Windisch Csaba.

Gólszerzőink: Gergely, László D.

Windisch Csaba: - Rosszul kezdtük a mérkőzést, túlságosan tiszteltük a tavalyi bajnokot, így gyorsan hátrányba kerültünk. Ezután is védekezésben folyamatosan úton voltunk, és kapkodva támadtunk. A félidőben átbeszéltük a dolgokat, váltottunk, és szünet után kezdtünk visszajönni a meccsbe. Ennek ellenére, sajnos, kaptunk újabb két gólt. Nem adtuk fel, Gergely Bálint szépségdíjas távoli lövése után szépítettünk, majd jött a második gólunk is. Hajtottunk az egyenlítésért, meg is voltak hozzá a helyzetek, kapufát is rúgtunk, de sajnos nem sikerült legalább pontot szereznünk.

MLSZ Regionális U15-ös Kiemelt Bajnokság, Nyugat, 2. forduló: Goldball 94' FC-Király SE 0-1 (0-1).

Király SE: TÓTH-VIG - Kulcsár (Szász a 61.p.), NYÁRI, Gombás B., Károly (Puporka a 49.p.) - BAKUCZ D., KOVÁCS B., IVÁNCSICS - Sodics T. (Sinkó a 75.p), POLGÁR, Tancsics (Bakucz M. a 75.p.). Edző: Kovács Zsolt.

Gólszerzőnk: Gombás B.

Kovács Zsolt: - Szombaton már 10 órás kezdéssel Pesten folytattuk a bajnokságot, ahol egy eléggé kopott műfüves pálya fogadott minket. Sajnos több technikai hibát is vétettünk saját térfelünkön. Az ellenfél folyamatosan nagy iramot diktált, végig nyomást gyakorolt ránk. Mindezek ellenére a 7. percben Iváncsics szabadrúgása után Gombás szerezte meg a vezetést fejjel. A játék képe a vezetésünk után sem változott, a Goldball irányította a mérkőzést, de kimondott gólhelyzetet nem tudott kialakítani. Igazából nekünk is csak pontrúgás utána alakultak ki lehetőségeink. A második félidőben cserékkel váltottunk, védelmünk ezáltal sokkal stabilabb lett. Továbbra is mezőnymunka folyt, bár itt több ígéretes kontránk után le is zárhattuk volna a mérkőzést. Óriási pozitívum, hogy a 80 perc alatt kimondott gólhelyzetet nem tudott kialakítani ellenfelünk, távoli lövéseket meg Tóth-Vig magabiztosan hárította. A csapatvédekezésünk egész mérkőzésen nagyon rendben volt. Előre játékban azonban rengeteget kell még fejlődnünk, illetve az adódó helyzetekkel jobban kell sáfárkodni, és le kell zárni az ilyen mérkőzést! Úgy gondolom idegenben, főleg Budapesten bárki ellen 1-0 győzni remek eredmény. Ebben a bajnokságban hétről hétre ilyen ellenfelek játszhatunk, a gyerekek rengeteget fognak fejlődni. Gratulálok Szász Félixnek, aki hosszú sérülés után, 7 hónap után tért vissza a pályára

MLSZ Országos U14-es Bajnokság, Alap-csoport, Nyugat, 1. forduló: Király SE-III. ker. TVE 2-6 (1-4).

Király SE: Borhy Zs. - Turczi D. (Kovács B.), Mészáros B., Somfalvi Á., Kósa B. (Harangozó M.) - Marian R. (Nagy Á.), Tanai F. (Németh H.), Kolompár Z. - Szabó B. (Sodics M.), Puporka A., Karvalics B. Edző: Schimmer Szabolcs.

Gólszerzőink: Karvalics B., Puporka A.

Schimmer Szabolcs: - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Agresszívak voltunk, jó helyeken szereztünk labdákat és ezekből jól mentünk át támadásba. Komoly helyzeteink voltak a vezetés megszerzéséhez. A félidő közepén azonban egy 5 perces rövidzárlat következtében nagy előnyt adtunk az ellenfélnek. Ekkor nem tudtuk kontrollálni az ellenfél félelmetesen gyors szélsőjét. Óriási pozitívum, hogy sikerült rendezni a sorokat, és játékosaim egy percre sem adták fel a meccset. Voltak kifejezetten jó periódusaink, amiből építkezni kell tovább. Az elmúlt hetekhez, hónapokhoz képest mentális téren, hozzáállásban előre tudtunk lépni. Gratulálok a III. Kerületnek a jó játékhoz és a győzelemhez!