2021/112

Adománygyűjtés a horvátországi földrengés károsultjaiért

Még a Király Sportlétesítményben is lehetett érezni a december 29-ei pár perccel 12.00 után történt közép-horvátországi 6,3-as erősségű földrengést, amelynek epicentruma Petrinja település alatt volt és jelentős károkat okozott szomszédunkban. Heten meghaltak, 28-an megsebesültek, több százan veszítették el otthonukat. A Király Alapítvány támogatja a Vas megyei horvátajkú falvak adománygyűjtő felhívását, és közreműködik, hogy a segítség eljusson az akció szervezőihez.

A horvátországi földrengés károsultjainak gyűjtenek adományokat a Vas megyei horvát identitású falvak.

A Király Sportegyesület rendszeres kapcsolatban áll a helyi jótékonysági akció gyűjtőpontjaként kijelölt szombathelyi Mate Meršić Miloradić Horvát Óvoda és Általános Iskolával, az óvodás gyerekeiket naponta szállítjuk edzésekre a Király Sportlétesítménybe.

Így a Király Alapítvány csatlakozott az adománygyűjtő felhíváshoz, amelyhez kapcsolódóan várjuk edzés- és mérkőzésidőpontokban a Király Sportlétesítmény B-épületének portáján azon királyos szülők felajánlásait is, akik segíteni szeretnének a földrengés károsultjain. (A járványügyi szabályokra tekintettel csak a csomagok leadás idejéig lehet az épületben tartózkodni. Köszönjük együttműködésüket!)

A horvátországi karitász tájékoztatása szerint a bajba jutottaknak most leginkább tartós élelmiszerekre, illetve tisztálkodási és higiénés cikkekre van szükségük.

Utóbbiak közül elsősorban olyanokra, mint: szappan, tusfürdő, papírzsebkendő, WC papír, szájmaszk, nedves és száraz törlőkendő, gumikesztyű, kézfertőtlenítő, fogkrém, fogkefe, sampon, ásványvíz, egyszer használatos borotva, tisztasági betét.

A horvát segélyszervezet arra kéri a felajánlókat, hogy a könnyebb szállíthatóság, helytakarékosság miatt lehetőség szerint dobozokba rakják felajánlásaikat, azokra pedig kívülről írják rá, hogy mit tartalmaz, majd zárják le.

Egyenként keveset, együtt sokat tehetünk a bajba jutott családok, emberek megsegítéséért, várjuk az adományokat, amelyeket a Vas megyei horvát közösség juttat majd el Horvátországba.

Az illusztrációként felhasznált fotó forrása: Associated Press

1619202122232425