Hírek
vissza
2024/309

Hátrányból fordított, Söptén nyert a Király SESzerző: Németh Zsolt

Hátrányból fordított, Söptén nyert a Király SE

Az őszi odavágón a 93. percben egyenlített a Király a Söpte ellen, most pedig ugyanekkor a győztes gólt szerezte meg Hegyi László csapata. A gólnélküli első félidő után a 48. percben a hazaiak szereztek előnyt, de négy perc múlva Németh Gergő válaszolt. A slusszpoént pedig Csákvári Zsolt szállította, aki a hosszabbításban értékes győzelmet érő találatot szerzett.

Különösen az első 45 percben kevés lehetőség adódott a csapatok előtt, a Söpte nagyon pontosan építette fel a védekezését, ritkán sikerült mögéjük kerülni a vendégeknek. A meccs elején viszont volt egy nagy lehetősége a Királynak, egy beadás után a labda a gólvonalon pörgött, de a kapus hárította a helyzetet. Halmosi Péternek volt egy ígéretes lövése egy visszagurításból, ami fölé ment. Az igazán nagy lehetőség a 44. percben adódott a Király előtt, amikor Németh Gergő egy szép keresztlabda után egy-egyezett, majd a rövid felsőt célozta meg, de Gadavics Bence nagyot védett.

A szünet után a hazaiak éltek a lehetőséggel egy kontrájuk után, amikor a 48. percben Győrffy Mátyás szedett össze egy kifejelt labdát, majd 25 méterről kilőtte a hosszú, alsó sarkot. Nem tartott sokáig a hazai előny, bár ezt követően még inkább a védekezésre koncentrált a Söpte. Emiatt viszont nagyobb nyomást tudott helyezni rájuk a Király SE és jött ismét Németh Gergő, aki egy hosszú bedobás és Halmosi Péter csúsztatása után szedett össze egy lecsorgó labdát, amiből már eredményes volt az 52. percben. Sokáig úgy tűnt, hogy ismét döntetlennel zár egymás ellen a két csapat, de a találkozót végül egy beadás után lecsorgó labda döntötte el a 93. percben, amikor Csákvári Zsolt élt a lehetőséggel és a kapuba lőtt.

Ennek köszönhetően újabb három pontot szerzett a Király SE.

Söpte SE - Király SE 1-2 (0-0). – Söpte, Söpte Sporttelep, vármegyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Bagoly Gábor (Erős Botond, Papp János)

Söpte: Gadavics – Baranyai, Kovács (Rácz 76.), Kondákor (Szabella 62.), Marton (Bíró 62.), Joó, Győrffy, Koronczai, Szakasics, Tamás (Vámos 46.), Vargyas

Edző: Simon Attila

Király SE: Horváth A. – Takács, Schimmer, Fábián (Szabó 62.), Kudron (Horváth D. 62.), Németh G., Kiss, Rózsás, Halmosi, Csákvári, Potyi

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Győrffy 48. ill. Németh G.52., Csákvári 93.

 

Hegyi László: - Kiélezett mérkőzésre számítottunk, és egy nagyon fegyelmezett csapat ellen léptünk pályára, amely a védekezését úgy szervezte meg, ahogyan eddig még senki más ellenünk. Hogy erről a mérkőzésről elvittük a három pontot, az a szerencsének is köszönhető, de ugye annak segít a szerencse, aki tesz is érte. Kevés helyzet adódott a mérkőzésen, de mivel mi rúgtunk két gólt, így elvittük a három pontot.

Kapcsolódó témák: Felnőtt labdarúgás

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
2212
233456789
2410111213141516
2517181920212223
2624252627282930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek