2021/402

Hatgólos döntetlen a rangadón

Két Halmosi- és egy Németh Dominik-gól itt, három szabadrúgás találat vendég oldalon - hatgólos pontosztozkodás a Király-SE-Vép VSE megyei rangadón.

Király SE-Vép VSE 3-3 (0-1). - Király Sportlétesítmény, zárt kapuk mögött, megyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Vass I.

Király SE: Király M. - Takács D., Subicz, Kiss K., Devecseri - Németh D., Kovács Zs. (Kalmár az 55. p.), Szalay Á.  - Kudron (Hertelendi a 66. p.), Halmosi, Hegedűs M. (Marton Gy. a 86. p.) Edző: Hegyi László.

Vép: Bezdi B. - Bezdi Sz., (Szalai M. a 79. p.) Kovács D. (Bene a 87. p.), Takács M., Görög - Beke B., Nagy T., Balikó M. (Illés Á. a 68. p.) - Szalai R. (Varga B. a 55. p.), Takács Á., Balikó D. Edző: Török Richárd.

Gólszerzők: Halmosi a 47. és a 63., Németh D. az 53., illetve Takács M. a 6. és a 81., Balikó D. az 57. percben.

Kiállítva: Szalay M. a 82. percben.

A 24. forduló rangadóját a vendégek indították jobban, a 6. percben Takács Márton 24 méterről elvégzett szabadrúgás felpörgött a sorfalban álló Németh lábán, és a kapufát is érintve vágódott a hálóba (0-1). Az első félidőben többet birtokolta a labdát és veszélyesebben futballozott a Vép, Beke és Bezdi Szabolcs megugrásai állandó veszélyt jelentettek a Király SE kapujára, a sárga-szürkék egy tizenegyes-gyanús esetet kérhettek csak számon a játékvezetőn, illetve a 43. percben Halmosi szabadrúgása után Subicz közeli lövését blokkolták a vépi védők - összességében megérdemelt vendég vezetéssel térhettek szünetre a csapatok. A második félidőben egy felpaprikázott KSE jött ki az öltözőből, és ennek perceken belül meg is lett az eredménye: a 47. percben Halmosit vágták föl a 16-oson belül, a büntetőt a sértett a kapu közepébe lőtte (1-1). Hat perc múlva Kudron közeli ziccer lövését még kiütötte Görög, a kipattanót azonban Németh Dominik 2 méterről a hosszú sarokba lőtte (2-1). Az 57. percben egyenlített a Vép: a balösszekötő helyéről, 21 méterről Balikó D. tekert a jobb felső sarokba egy szabadrúgást (2-2). Nem sokat kellett várni, de ismét a Királynál volt az előny. A 63. percben Németh szögletét Subicz fejelte középre, amit Halmosi 2 méterről vágott a léc alá (3-2).  A 81. percben a mérkőzésen harmadszor is betalált szabadrúgásból Török Richárd együttese. Takács Márton állt egy 28 méteres szabadrúgás mögé, és ballal kegyetlenül a bal felsőbe bombázott (3-3). A hajrára jutott még egy kiállítás: a 82. percben Szalay Máté faultolt sárga lapot érően a félpályánál, mivel ez volt neki a második, Vass játékvezető a pirosat is felmutatta a középpályásnak.

Összességében az első félidő a Vépé, a második a Királyé volt, így igazságos pontosztozkodás született a játéknap talán legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóján.

Hegyi László: - Jó iramú mérkőzést játszottunk, mindkét csapat szerette volna megszerezni a győzelmet, a játék is ennek megfelelő volt. Az, hogy a Vép három gólt szerzett pontrúgásból, egyéni kvalitásaikat dicséri. Mivel kétszer is vezettünk a második félidőben, fájó számunkra a pontvesztés.

Török Richárd: - Az első félidőben a gólunkon kívül volt még két-három olyan lehetőségünk, amelyekből további gólokat lőhettünk volna, sajnos ezek kimaradtak. A második félidő első negyedórájában bealudtunk, fordított a Király, de szerencsére a szabadrúgásokkal vissza tudtunk jönni, és végül egy pontot sikerült begyűjtenünk egy jó mérkőzésen.