2022/903

Hat gól, három pont

Gólgazdag találkozón újabb három bajnoki pontot gyűjtött csapatunk a megyei I-es bajnokságban, szombat délután a CVSE-Vulkánfürdő látogatott a Király Sportlétesítménybe.

Király SE-CVSE-Vulkánfürdő 4-2 (2-1). - Király Sportlétesítmény, 200 néző, megyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kondor T.

Király SE: Király M. - Takács D., Schimmer (Czingráber a 86. p.), Kiss K., Vigh - Horváth A., Reseterits (Velekei a 86. p.) - Kudron (Rózsás a 62. p.), Csákvári (Kalmár a 86. p.), Németh G. (Verasztó a 72. p.) - Halmosi. Edző: Hegyi László.

Celldömölk: Osvald M. - Galovich, Enyingi, Gábor (Takács Á. a 86. p.), Keszei R. - Tóth D. (Berecz a 46. p.), Marsai Mi. (Németh J. a 69. p.), Marsai Má., Gorácz (Tóth Z.a  86. p.) - Czöndör, Keszei T. Edző: Kovács Balázs.

Gólszerzők: Németh G. a 7., Schimmer a 15., Halmosi a 75., Csákvári a 80., illetve Gábor a 17., Marsai Má. a 69. percben.

Az elmúlt szezonokban rendre izgalmas, színvonalas mérkőzéseket játszott egymással a két csapat, és ennek a jegyében most is egy szép bal oldali Király-támadásból szerzett hazai góllal indult a találkozó. Németh Gergő passzolta fel a labdát Reseteritsnek, aki sarokkal tette vissza azt a feladónak, Németh befelé húzott, majd a 16-osról jobbal a bal alsóba tekert (1-0). A 10. percben Király Mátyásnak kellett ziccert védenie, miután Czöndör lépett ki egy kirúgás után, de nem tudott túljárni a hazai kapus eszén. Az ellentámadásból kettőre növelték előnyüket a mieink, a 15. percben Schimmer Szabolcs tekert remekül a rövid felsőbe egy 22 méteres szabadrúgását (2-0). A 17. percben a CVSE jutott szabadrúgáshoz, a 16-os jobb csücskéről Galovich nyeste a hosszúra labdát, ahol Gábor Szabolcs jó ütemben érkezett és 6 méterről a kapuba fejelt (2-1). Halmosi tehetett volna újra kettőt a csapatok közé, de Reseterits ziccerrel felérő beadását nem tudta 5 méterről bepasszírozni Osvaldon keresztül. A 31. percben Enyingi járt közel az egyenlítéshez, 27 méteres szabadrúgása a felső lécen csattant. A játékrész hajrájára maradt még néhány veszélyes Király-lehetőség, de újabb gól már nem született. Érdekes, változatos, izgalmas volt a meccs, mindkét csapat nyíltan, támadó szellemben focizott az első félidőben, a nézők jól szórakoztak, más kérdés, hogy a védekezésben, szervezettségben elkövetett hibák miatt az edzők messze nem lehettek elégedettek a látottakkal. A második félidő is hazai ziccerrel indult, de Kudron centerezése után az utolsó pillanatban tisztáztak a vendég védők. Az 50. percben Marsai Milán került helyzetbe, de a lövésre már nem maradt ereje, Király könnyedén fogta a labdát. A 60. percben Czöndör esett el a 16-oson belül Takács Dominik és Horváth András szorításában, a celliek büntetőt reklamáltak, Kondor játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot. A 61. percben Osvald mutatott be nagy bravúrt, Halmosi lépett ki, de a celli kapus jó ütemben vetődött bele lövésébe. A 68. percben Czöndör lábát találta el Király a 16-oson belül, a tizenegyest Marsai Máté biztosan értékesítette (2-2). De nem örülhettek sokáig a kemenesaljaiak, Halmosi lépett ki nagy helyzetben ugyanis, és ezúttal már sikerült Osvald fölött a hálóba löbbölnie a labdát (3-2). A 79. percben a csereként beállt Verasztót lökték fel a büntetőterületen belül, a tizenegyest Csákvári a jobb alsóba küldte (4-2). A hajrában csereként beállt, Ajkáról érkezett Rózsás Dominik is betalált, de les miatt ezt a találatot érvénytelenítette a bíró, így maradt a 4-2, és maradt csapatunk továbbra is százszázalékos a bajnokságban.

Hegyi László: - Az első tíz perc rendben volt, ami utána történt, amiatt azonban nagyon mérges vagyok. 2-0 után fegyelmezetlenül, pontatlanul, egyénieskedve kezdtünk el játszani, ami miatt a CVSE átvette az irányítást és a második félidő elején is fölénk nőtt. A cserék adtak új lendületet csapatunknak, nekik köszönhetjük, hogy ma nyerni tudtunk.