2022/602

Halmosi-kupa győztes a Király SE!

Története első kupagyőzelmét szerezte meg a Király SE felnőtt csapata, miután a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa csütörtök esti döntőjében - a Haladás Sportkomplexumban 2000 néző előtt - magabiztosan győzte le a Tutitextil-Körmend VSE-t.

Tutitextil-Körmend VSE-Király SE 2-6 (0-2). - Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 2000 néző, labdarúgó Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa döntő, vezette: Mórocz Gy.

Körmend: Sály - Papp (Szabó P. a 46. p.), Sákovits, Szakasics, Petrovics - Horváth Á. (Szatmáry a 46. p.), Törő (Horváth Dán. a 84. p.), Horváth Dáv. (Kocsis a 75. p.), Vilics, Popovics (Simon a 79. p) - Velekei. Edző: Kutasi Tibor.

Király SE: Horváth A. - Takács D. (Kiss K. az 54. p.), Schimmer, Subicz, Vígh (Halmosi a 66. p) - Szalay, Auer (Devecseri a 66. p.), Reseterits - Kudron (Marton az 54. p.), Németh D. (Kondákor a 71. p.), Németh G. Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Devecseri (öngól) a 84., Simon a 89., illetve Németh D. a 38., Németh G. a 43., Reseterits az 50., Marton 70., Halmosi a 80. és a 83. percben.

Szinte teljesen megtelt a főoldali lelátó a Haladás-stadionban, szépszámú szurkoló sereg volt kíváncsi a 2021/22-es Halmosi-kupa döntőjére. A mérkőzés előtt a visszavonuló Subicz Gábort köszöntötte és egy névre szóló mezt adott át számára Király Gábor, 108-szoros válogatottsági rekorder, a Király SE alapítója, elnöke. A mérkőzés kezdőrúgását Subicz Noel, Subicz Gábor kisfia végezte el.

Mindjárt az első percben megszerezhette volna a vezetést a Király SE, Schimmer Szabolcs végezhetett el 16 méterről, kecsegtető szögből egy szabadrúgást, azonban fölé tekert. A 3. percben Velekei 18 méteres lövését fogta biztosan Horváth Alex, a 13. percben pedig Németh Gergő beadását Németh Dominik fejelte fölé. A túloldalon Velekei veszélyes ívelését Horváth Dávid csúsztatta fölé-mellé. A félidő közepén már nagyon érett a királyos vezető gól, sorra jöttek a beadások, szögletek Sály kapuja elé, de mindig volt egy körmendi láb, vagy fej, ami megakadályozta, hogy előnybe kerüljenek a sárga mezesek. A horvátnádaljaiaknak is akadt egy-egy formás és veszélyes ellentámadásuk, de energiáik nagyobb részét a védekezés kötötte le, Velekein kívül nem is hagytak senkit elől, megerősített középpályát állítottak fel. A 37. percben remek Reseterits-Auer kényszerítőzés után utóbbi 20 méteres lövését ütötte ki Sály kapus, de egy percre rá már ő is tehetetlennek bizonyult: egy jobb oldali beívelése után Németh Dominik fejese talált utat a kapuba (0-1). A 43. percben a körmendi származású Németh Gergő forgatta meg a védőjét, majd 14 méterről kilőtte a kapu bal oldalát (0-2).

A szünetben ünneplésre került sor. A Király SE U16-os bajnokcsapatának és az ezüstérmes U19-es brigád tagjainak adták át az érmeket.

A folytatásban is érezhető volt a sárga-szürkék technikai és erőnléti fölénye, a megyei II-es Rába-partiak derekasan harcoltak, de arra láthatóan nem volt esélyük, hogy érdemben változtatni tudjanak az események menetén. Hiába cserélt ugyanis kettőt a szünetben Kutasi Tibor, ettől nem lett veszélyesebb a Tutitextil, sőt, egy remek indítással Reseterits lépett meg az 50. percben, és magabiztosan fejezte be az akciót, végképp eldöntve ezzel a kupagyőztes kilétét (0-3). És még nem volt vége: Schimmer szögletét a 70. percben a csereként beállt Marton lőtte közelről a kapuba (0-4). A 80. percben a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa fináléjában a névadó fia, a Rohonci úti stadionban komfortosan mozgó Halmosi Péter is betalált, méghozzá kétszer is. Előbb egy szabadrúgás után játszotta tisztára magát és lőtt közelről a hosszúba (0-5), majd három percre rá egy kontrát fejezett be (0-6). A 84. percben megszületett a nádaljai szépítő gól, egy jobb oldali beadás Devecseri lábáról került a kapuba (1-6), majd Simon is betalált egy mutatós ellenakció végén. A találatokat nagyon megünnepelték a nádaljai nézők, de a nagyobb taps a végén a Király SE-nek járt, amely magabiztos teljesítménnyel hódította el a kupát!

A serleget, érmeket Halmosi Zoltántól, a Szombathelyi Haladás legendájától és a megyei szövetség képviseletében prof. dr. Gadányi Károlytól vehették át Hegyi László vezetőedző tanítványai.

Hegyi László: - Úgy álltunk ehhez a mérkőzéshez, hogy meg fogjuk nyerni. A srácok felnőttek a feladathoz és bizonyították, hogy jó helyre került a kupa!

A 3. helyért: Sárvár FC-Söpte Sport Egyesület 9-3.

A 2021/22-es Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa végeredménye: 1. Király SE, 2. Tutitextil-Körmend VSE, 3. Sárvár FC, 4. Söpte Sport Egyesület.