Hírek
vissza
2021/918

Halmosi-gólok és Király-győzelem a Haladás Sporttelepen

Halmosi-gólok és Király-győzelem a Haladás Sporttelepen

A Király SE nyerte a HVSE-Zanati SE elleni városi derbit, Halmosi Péter kétszer talált be, Fábián Bálint egyszer volt eredményes. 

 

 

Haladás VSE-Zanati SE-Király SE. 1-3 (0-2)- Szombathely, Haladás Sporttelep, 100 néző, megyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Boda Gy.

HVSE: Kántor - Nagy B. (Buzás a 46. p.), Machinek, Varga Cs., Péter - Perger (Szakály a 74. p.), Szőts, Ferencz - Iván, Pap (Németh G. a 74. p.) Szenczi B. Edző: Szenczi Imre.

Király SE: Király M. - Auer, Schimmer, Subicz, Devecseri - Szalay, Reseterits, Németh D. - Kudron (Tamás B. a 76. p.), Halmosi, Fábián (Hegedüs a 85. p.). Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Szenczi az 54., illetve Halmosi az 10. és a 25., Fábián a 46. percben.

A megyei bajnokság szombathelyi derbijén a hazai zöld-fehérek léptek fel kezdeményezően, és már az 5. percben helyzetbe kerültek, de végül Auernek sikerült tisztáznia. A sárga-szürkék a megszerzett labdákból gyors kontrákkal veszélyeztettek, egy ilyen akció végén Kudron futott el a jobb oldalon, remek centerezését a 10. percben 10 méterről Halmosi váltotta gólra (0-1). Kántor még beleért csapatkapitányunk lövésébe, de hárítani már nem tudta. A folytatásban sem változott a játék képe, a vendéglátó sokat birtokolta a labdát, de igazán veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani. A királyos kontrák viszont nagyon ültek, több veszélyes lehetőség is adódott Kántor kapuja előtt, mégsem ezekből duplázta meg előnyét Hegyi László csapata, hanem egy Haladás kommunikációs zavar nyomán. Kántor akarta gyorsan játékba hozni a labdát, Varga erre nem volt még felkészülve, Halmosi elvette tőle azt, és 8 méterről az üres kapuba lőtt. A félidő hajrájában tovább nőhetett volna a Király-vezetés, de Fábián lövései ekkor még nem találtak célt. A második félidő első támadásánál el is dőlt a meccs, egy jobb oldali keresztlabdára Fábián fordult rá, és bombázott a kapu jobb oldalába (0-3). Az 54. percben szépített a HVSE, Szenczi lövés perdült fel a blokkolni igyekvő Schimmer lábán, és hullott így Király felett a hosszú sarokba (1-3). A zöldmezesek próbáltak nyomást gyakorolni a KSE-re, de nem találtak rést a pajzson, kontrákból pedig Halmosiék rengeteg lehetőséget alakítottak ki, de a befejezések pontatlanok voltak, vagy Kántorban akadt el a labda, így az eredmény már nem változott.

A kulturáltan futballozó Haladás hiába birtokolta többet a labdát, passzolt sokat, a jól záró Király-védelemmel nem tudott mit kezdeni, míg a sárga-szürkék kontra támadásokból rendre helyzeteket alakítottak ki, és gólokat szereztek, minek köszönhetően megérdemelten hozták el a három pontot a Haladás Sporttelepről.

Hegyi László: - Ügyesen futballozott a Haladás, próbálták forgatni a játékot, de mi végig masszívak és fegyelmezettek voltunk, előre pedig veszélyesen játszottunk. Megérdemelten nyertünk.

 

Kapcsolódó témák: Felnőtt labdarúgás

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
182930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek