Hírek
vissza
2021/902

Halmos Máté: Nálam csak játékos gyakorlatok vannak

Halmos Máté: Nálam csak játékos gyakorlatok vannak

Horváth Péter mellett nyártól egy másik jelentős futsal múlttal rendelkező szakember kapcsolódott be egyesületünk munkájába. Halmos Máté az U8-U9-es korosztály egyéni fejlesztéséért felel. 

- Régi történet a miénk, Hajmási Milánnal, a Király SE szakmai vezetőjével együtt futballoztunk a Haladásban, korábban többször is jelezte, hogy számítana rám, de most érett meg az idő arra, hogy elfogadhassam az invitálást, és csatlakozzak a stábhoz - engedett betekintést érkezése hátterébe a 35 éves sokoldalú sportember, Halmos Máté, aki a Kaposvári Rákóczi labdarúgójaként bemutatkozott a nagypályás NB I-ben is, de pályafutása nem a gyepen, hanem a teremben teljesedett ki, hiszen az admirálos csapatmag és Horváth Péter mellett alapítója volt a Haladás futsal csapatának, négy évet játszott a klub színeiben az NB I-ben, - később egy éven át erősítette a Göcsej szintén akkor NB I-es együttesét is -  a szombathelyi futsal történelem első válogatott játékosa volt.

Máté sportos ambíciói nem csak a játékra terjednek ki, van középfokú sportmenedzseri oklevele, játékvezetői vizsgája, és a sportvezetésben is egyre tapasztaltabb.  Alapítója a répcelaki és sárvári futsal egyesületeknek, és mindkét csapattal az első évben azonnal regionális bajnokságot nyert. Nem csak a teremben, vagy a füvön bánik jól a labdával, de egy konzollal a kezében is jól terelgeti azt, alapítója az eSport Szombathelynek, amellyel a régió gamer közösségét fogja össze, edukálja, versenyezteti.

- Hogyan fér bele-e ennyi feladat mellé az edzősködés? - vetettük fel Halmos Máténak.

- Jó szervezéssel, időbeosztással természetesen - replikáz, hozzátéve: nagyon motiválja, hogy a fogékony fiataloknak adhatja át mindezt, amit az évek alatt teremben és nagypályán megtapasztalt.

- A célunk itt a Király SE-ben a legfiatalabb korosztályokkal megszerettetni a focit és megtartani őket a sportágnak. Ezeket egy gyerek esetében a legkönnyebb úgy megtenni, ha rengeteget játszunk. Nálam csak játékos gyakorlatok vannak. Az edzéseken mindent labdával csinálunk, hiszen a srácok azért jönnek, hogy minél többet birtokolják a játékszert. A futsalban alkalmazott rengeteg érintés teszi majd egyre technikásabbá a gyerekeket, mindez a sok játékos gyakorlatnak köszönhetően úgy, hogy ezt az utat a kis tanítványok nem feladatként és nehézségként élik meg, hanem egy olyan edzésként, amit élveznek, jól érzik magukat alatta. A Király SE-ben minden feltétel adott ahhoz, hogy jó munkát végezhessünk, a magam részéről azon leszek, hogy minél több technikailag képzett kissrác képzéséhez tudjak hozzájárulni - hallhattuk Halmos Mátétól.

Kapcsolódó témák: Labdarúgó utánpótlás U-8
Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
3912
403456789
4110111213141516
4217181920212223
4324252627282930
4431
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek