2021/220

Szabadrúgás gólok meccse

Két gyönyörű szabadrúgás góllal a Király SE a mérkőzés összképét tekintve magabiztosan győzte le a Lukácsházát a Vas megyei I. osztályú bajnokság 16. fordulójának rangadóján. Ez volt a sárga-szürkék ötödik bajnoki győzelme sorozatban.

Király SE-Schott Lukácsháza SE 2-1 (2-0). - Király Sportlétesítmény, zárt kapuk mögött, megyei I-es labdarúgó-bajnoki mérkőzés, vezette: Sebesi.

Király SE: Király M. - Takács D. (Hujber a 80. p.), Subicz, Kiss K., Devecseri - Kalmár (Marton Gy. a 73. p.), Kovács Zs. (Németh D. a 30. p.), Szalay M. - Kudron (Kondákor a 80. p.), Halmosi, Reseterits (Hegedűs a 62. p.). Edző: Hegyi László.

Lukácsháza: Horváth K. - Vörös, Gugcsó, Bősze, Szentkúti, Horváth M. (László a 46. p.) - Osztrosits, Szalai Sz. (Bolfán a 82. p.), Gombás (Németh Cs. a 73. p.), Németh N. (Varga A. a 46. p.) - Dan (Keresztényi a 46. p.). Edző: Sántha Szilárd.

Gólszerzők: Kudron a 6., Halmosi a 12. illetve Keresztényi a 88. percben.

A tabella harmadik és ötödik helyezettének rangadóján a 6. percben a vendéglátó szerzett vezetést. Kudron egy 20 méteres szabadrúgást tekert jobbal a jobb alsó sarokba, Horváth Kristóf csak szemmel tudta követni a labdát (1-0). Hat perccel később ugyanonnan végezhetett el szabdrúgást a Király SE, ezúttal Halmosi állt a labda mögé, és ballal a bal felső sarokba csavart. Horváth ezúttal sem tudott mozdulni (2-0). A félidő hajrájára még egy Halmosi lövéssel záruló szép Király-támadás maradt, a Lukácsháza 45 perc alatt nem veszélyeztette Király Mátyás kapuját.

A második játékrész eleje is a sárga-szürkékről szólt. A 46. percben Halmosi ziccerből a rövid kapufát találta el, majd Kudron 12 méteres nagy bombáját ütötte fölé Horváth. A 60. percben Szalay Máté perdített a kapufára egy hazai szöglet után. A félidő második felében a Király kontrái rendre veszélyt jelentettek a Lukácsháza kapujára, ám a legnagyobb hazai ziccerek - volt belőlük vagy öt -, sorra kimaradtak, míg a 88. percben egy gyors bal oldali vendég ellentámadás végén, az első lukácsházi kaput eltaláló lövésből, Keresztényi szépített (2-1).

A mérkőzés összeképét tekintve a Király SE nagyobb különbséggel is nyerhetett volna; ez volt sorozatban a mieink ötödik bajnoki győzelme.

Hegyi László: - Érthetetlen, hogy 2-0-ás vezetés után ennyi helyzetet hagyunk ki, és ismét góllal ajándékozzuk meg az ellenfelet.