Hírek
vissza
2022/507

Győzelem a rangadón

Győzelem a rangadón

Kiegyenlített mérkőzésen egy jó helyzetfelismerés döntött: Vigh Patrik lövése után Németh Dominik szemfüles fejese három pontot ért csapatunknak a CVSE-Vulkánfürdő elleni rangadón. 

 

 

Király SE-CVSE-Vulkánfürdő 1-0 (0-0). - Király Sportlétesítmény, megyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Sebesi.

Király SE: Horváth A. - Takács D., Schimmer, Kiss K., Vigh - Auer, Szalay, Reseterits - Kudron (Vargyas a 64. p.), Németh D., Németh G. (Kondákor a 78. p.) Edző: Hegyi László.

CVSE: Osvald M. - Galovich, Szuh, Gábor, Keszei R. (Szabó K. a 90. p.) - Enyingi, Marsai, Horváth E. - Keszei T., Szabó R., Gorácz (Tóth D. a 80. p.). Edző: Kovács Balázs.

Gólszerzők: Németh D. a 83. percben.

A tabella második és harmadik helyezettjének rangadóján az első félidőben keveset forogtak veszélyben a kapuk, a csapatok jobbára a mezőnyben gyűrték egymást. Védést is csak egyet jegyezhettünk fel, a 23. percben Horváth E. 12 méteres löketét ütötte ki Horváth Alex. A túloldalon a mieink kétszer veszélyeztettek, de Németh Dominik lövése és Kudron Dániel fejese is a kapu mellé szállt.  A folytatásban megélénkült a játék, a 47. percben a meccs addigi legnagyobb hazai helyzete maradt ki a CVSE kapuja előtt: Németh Gergő tört be a 16-oson belülre az alapvonalnál, beadását Németh Dominiknek sikerült az ötösnél majdnem begyömöszölnie a kapuba, de Osvald és a védők végül együttes erővel tisztázni tudtak. Az 50. percben Szabó Roland veszélyes 20 méteres szabadrúgását tenyerelte ki a bal alsó sarok előtt Horváth Alex. A másik kapu előtt a 65. percben Vigh beadását Vargyas fejelte fölé. A 83. percben megszerezte a vezetést, és amint később kiderült, a győzelmet jelentő találatot, a Király SE. Történt, hogy Vigh Patrik szánta rá magát váratlanul lövésre 25 méterről, ez meglepte Osvald kapust, aki elmérte a labda ívét. A lövés nem fölé szállt, hanem a felső lécre, majd onnan a gólvonalra pattant, a berobbanó Németh Dominik pedig 3 méterről a kapuba fejelt (1-0).

Hegyi László: - Kiegyensúlyozott mérkőzés volt, mindkét csapat játszotta a saját játékát, ami összességében kioltotta egymást. Ez azt eredményezte, hogy a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben, mindkét oldalon egy-egy nagyobb helyzet volt csak. Végül egy szerencsés góllal sikerült nyernünk, de ezért is ugyanúgy három pont jár.  

Kapcsolódó témák: Felnőtt labdarúgás
Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
182930
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek