Hírek
vissza
2023/311

Fölényes Király siker, 11 gól a Jánosháza kapujábanSzerző: Németh Zsolt

Fölényes Király siker, 11 gól a Jánosháza kapujában

 

A csapatok tabellán elfoglalt helyei és eredményei alapján komoly hazai fölény volt várható a találkozón, és ez a mezőnyben ki is alakult, ám hiába sorjáztak a hazai kapufák és helyzetek, az első gólra 35 percig várni kellett. Ezt követően viszont gyorsan jött a második találat és még a szünet előtt tovább növelte előnyét a Király SE. A fordulás után aztán felszabadultabbá vált a játék és beindult a gólgyártás. Németh Gergő sorozatban szolgálta ki jól játékostársait, számos gólpasszt adott, majd maga is gólt szerzett két perccel a vége előtt. Halmosi Péter pedig hárommal toldotta meg az első félidőben lőtt gólját. A vezetőedző, Hegyi László Schimmer Szabolcs jobb oldali játékát is kiemelte értékelésében.

 

 

Az elejétől irányította a játékot a Király SE, de görcsös volt az akarás, nem voltak pontosak a támadások. A gól nem akart jönni. Aztán Potyi Gábor lőtte rá a 11-es pontról a labdát, ami utat talált a kapuba. Ez a gól áttörte a gátat, mert alig több, mint két perc múlva Reseterits Bálint ballal, kapásból duplázott rá az eredményre. Halmosi Péter, akit ezzel fiatal csapattársa utolért a góllövőlistán, előkapta a góllövő cipőjét, és még a fordulás előtt háromra növelte csapatunk góljainak a számát. Az a cipő a szünetben sem maradt az öltözőben, mert gyakorlatilag hat perc alatt jött újabb három Halmosi gól, köztük egy trükkösen, a rövidre lőtt, és egy sarkazós, szépségdíjas találat. A kapitány negyedik gólja előtt egy perccel Potyi Gábor lőtte ki a hosszú sarkot Reseterits lövését követően, jól lecsapva a kipattanóra. Majd Németh Gergő beívelését csúsztatta a hosszúba fejjel Halmosi. Hat null után Csákvári Zsolt döngette meg szabadrúgásból a felső lécet, a vendég védő mentésénél ismét a kapufán pattant a labda, de ezt még megúszta a Jánosháza. A szöglet után Németh lőtt nagy erővel a tizenhatosról, a kapus csak kiütni tudta a labdát, amire Horváth András érkezett és lőtte be az öt és felesről a nyolcadikat. A kilencediket pedig Reseterits szerezte, Németh középre adása után. A középkezdés után letámadásból szerzett labdát a csapat, amiből Csákvári kapott remek kiugratást. A lendületből érkező játékosunk nem hibázott, és már 10-0-át mutatott az eredményjelző. Látszott ugyanakkor hogy Németh is szeretne gólt lőni és próbálkozásait siker koronázta, amikor két perccel a vége előtt a jobb oldalról kapott remek labdát. Egy csel után higgadtan, belsővel lőtte ki a hosszú sarkot.

A néhol viharos szélben játszott mérkőzés második felében látványos, tetszetős játékkal, nagyon sok gólszerzési lehetőséget kialakítva játszott a csapatunk, amely ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a találkozót.

 

Király SE-Jánosháza VSE 11-0 (3-0). - Király Sportlétesítmény, megyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Horváth Patrik (Kiss Gábor, Horváth Barnabás Attila)

Király SE: Horváth Al. – Schimmer (Csákvári 63. p.), Horváth A., Takács (Velekei 46. p.), Kiss K., Reseterits, Potyi (Rózsás 63. p.), Halmosi, Németh G. Kudron (Márfy 57. p.), Vigh (Kalmár 63. p.) Edző: Hegyi László.

Jánosháza VSE: Pethő – Tóth, Willuhn (Horváth 70. p.), Ambrus (Vágusz A. 77. p.), Vágusz P., Piri, Szabó, Pencz, Büki, Zsoldos, Benkő Játékos-edzőVágusz Arnold

Gólszerzők: Potyi 35. p., 59. p., Reseterits 39. p. 81. p., Halmosi 43. p., 54. p., 56. p., 60. p., Horváth A. 70. p., Csákvári 84. p., Németh G. 88. p.

 

 

Hegyi László: -Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan elterveztük, kicsit kapkodva, idegesen fociztunk. Nehezen tudtuk kivinni a játékot a szélekre, és nem használtuk ki azt sem, hogy ilyen hátszéllel minden labdát a kapu elé kellett volna bejuttatni. A 35. perctől ezt megtettük, és ahogyan az eredmény is mutatja, óriási fölénnyel behúztuk ezt a mérkőzést. Ehhez hozzájárult az első gól, amely jót tett a lelkeknek, és Schimmer Szabolcs is jól lépett be a jobb oldalon, jól jöttek a beadásai és az érkezéseink is megváltoztak, ez is kellett a gólokhoz.

 

Kapcsolódó témák: Felnőtt labdarúgás

Képek

Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
0912345
106789101112
1113141516171819
1220212223242526
132728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek