Hírek
vissza
2024/625

Felsőszelin zárta a szezont két csapatunkSzerző: Németh Zsolt

Felsőszelin zárta a szezont két csapatunk

 

U8-as és U9-es korosztályunk hétvégén Szlovákiában a BigMat Eurotop Cup tornával zárta le a hosszú 2023/2024-es idényt.

 

A fiatalabbak szereplését Török Richárd foglalta össze:

Egy rendkívül jó lebonyolítású tornán vehettünk részt a hétvégén Szlovákiában Felsőszelin.

Az eleje az időjárás miatt nehezen indult, mert egy nagy felhőszakadás után hosszú várakozással indulhatott el a torna.

Jó mérkőzéseket sikerült játszanunk erős ellenfelek ellen! Szereztünk szép gólokat és láttam olyan dolgokat, amiket az edzéseken gyakorlunk. Az 1:1 elleni játékunk már kiegészült 1-2 remek átadással is. Jól vettük észre az üres terültbe bemozgó társakat. Ezekből a lehetőségekből szép támadásokat vezettünk és több remek gólt is sikerült szereznünk.

 

Amit hiányoltam a torna során az a küzdőszellem! Ezt nem minden mérkőzésen tapasztaltam, de ez volt a gyengénk, ha valamit ki kellene emelnem. Sajnáltam, hogy nem tettük bele azt a pluszt, amivel még eredményesebbek lehettünk volna.

A 4. helyen végeztünk a tornán, igazából a helyezéssel nincs semmi problémám, ami rossz, hogy a srácok kivettek a nyakukból egy érmet, ami az ő jutalmuk lett volna a nap végén. Ezt sajnálom igazán!

 

Tanulság, hogy a jövőben rengeteg ilyen jellegű tornára van szükségünk, mert ezeken a megmérettetéseken tanuljuk, meg, hogyan is kell győzni.

Pozitívum, hogy a Torna all-star csapatába beválasztották Major Leventét.

Gratulálunk neki az elismeréshez!

 

Az U8-as csapat szereplését Horváth András edző értékelte:

 

„8 csapat vett részt a tornán, ahol két pályán párhuzamosan zajlottak a mérkőzések. Mindenki játszott mindenkivel, a végső sorrendről a pontszámok döntöttek. Csapatunknak ezúttal be kellett érnie a 7. helyezéssel.

Rajtunk kívül a mezőnyt az alábbi csapatok alkották: FK DAC 1904, ETO FC Győr, UTE Labdarúgó Akadémia, RSC Hamsik Academy, FC Pertzalka, AS Trencin, TJ Horné Saliby

 

Sajnos nem úgy sikerült a szezonunk utolsó tornája ahogy szerettük volna. Az első mérkőzés elején félbe kellett szakítani a mérkőzést, az elmérgesedő időjárási viszonyok nem voltak alkalmasak a játékra. Hosszabb szünet után végül szerencsére folytatódott a torna. Magunkhoz képest ezúttal halványabb teljesítményt nyújtottunk. Támadásban statikusak voltunk, akinél a labda volt próbált egyénileg kezdeményező lenni, de összességében kevés volt a labda nélküli mozgás, beindulás, labdakérés. A kapu előtt sem sáfárkodtunk jól a helyzetekkel, több lövésünk is célt tévesztett. Mezőnyben hiányzott belőlünk a kellő agresszivitás, agilitás és gyorsaság. Összességében tapasztalatszerzésnek jó volt ez a torna, játszottunk számunkra új csapatokkal és találkozhattunk új játékstílusokkal. Sajnos ezúttal testközelből tapasztalhattuk, hogy kellő önbizalom és sikeréhség nélkül nehéz érvényesülni. A hosszú szezon után jöhet a megérdemelt pihenés mindenkinek. A gyerekeknek jó nyaralást és pihenést kívánok, aztán a szünet után felfrissülve, újult erővel vágunk bele a következő szezonba.”

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
271234567
28891011121314
2915161718192021
3022232425262728
31293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek