2021/502

Élre állt a Király SE

Kihasználva a fordulót megelőzően listavezető Sárvár FC szombati vereségét, élre állt a Vas megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a Király SE, miután a vasárnap délutáni mérkőzésen nagy küzdelemben egy hajrá góllal mindhárom pontot begyűjtötte a Rum KSC vendégeként.

Rum KSC-Király SE 0-1 (0-0). - Rum, megyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Harcsár.

Rum: Busi - Csonka, Schimmer, Szabó D., Szakos, Molnár R. (Tar a 75. p.)), Gyurkó, Horváth T. (Bamugartner a 88. p.), Leitgeb, Horváth Á., Pásti. Edző: Lepár Attila.

Király SE: Király M. - Takács D., Subicz, Kiss K., Devecseri (Marton a 81. p.) - Szalay, Kovács Zs. (Kalmár a 46. p.) , Németh D. (Ligeti a 90. p.) - Kondákor (Tamás B. a 68. p.), Halmosi, Hegedűs (Fábián a 81. p.). Edző: Hegyi László.

Gólszerző: Tamás B. a 88. percben.

A megyei bajnokság 29. fordulójában csapatunk abban a tudatban lépett pályára a kiesés elől menekülő, sereghajtó Rum otthonában, hogy amennyiben begyűjti mindhárom pontot, átveszi a veztést a tabellán a szombaton a Répcelak ellen otthon botló Sárvár FC-től, amelynél egy mérkőzéssel többet játszott.

Már az 5. percben megszerezhettük volna a vezetést, Halmosi a kapust is kicselezte, ám kimaradt a ziccer, amire rumi helyzetek formájában érkezett a válasz. A hazaiaknak is kellettek a pontok, ezért felvállalták a bátor játékot, így felváltva forogtak veszélyben a kapuk, Király Mátyásnak is bravúrokat kellett bemutatnia, hogy érintetlen maradjon a vendégcsapat hálója.

A második félidőben is lüktető, változatos játék folyt a pályán, a hajrában Halmosi a kapufát találta el, majd jött a slusszpoén, a 88. percben Tamás Bálint fejezett be egy mélységi indítást, 11 méterről lőtt a kimozduló Busi mellett a rumi kapuba (0-1), a tabella élére helyezve ezzel a KSE-t!

Hegyi László: - Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, pozitívum, hogy végig koncentráltak voltunk. A Rum mindent megtett, hogy otthon tartsa a pontokat, de szerencsére az utolsó percekben egy szép akció után nekünk sikerült megszereznünk a győzelmet jelentő találatot.