Hírek
vissza
2020/1222

Elmélyülő nemzetközi együttműködések

Elmélyülő nemzetközi együttműködések

Nem varázsütésre fejlődött ugrásszerűen korosztályonként 5-7 fiatal is a Király SE utánpótlásában 2020 őszén. A német edzésmódszerek magyar közegbe történő adaptálása, növekvő számú csapatedzések, egyéni képzések és a figyelem-koncentrációt javító Brainkinetik integrálása a tréningekbe. Ezek így együttesen segítették a gyerekeket abban, hogy önmagukhoz képest szintet léphessenek. A tanulási folyamat 2021-ben egyesületünk nemzetközi kapcsolatainak elmélyítésével folytatódik. 

 

 

- Tavalyi berlini látogatásunk legfőbb tapasztalata volt, hogy érdemes saját koncepciónkat leegyszerűsíteni, letisztítani. A Hertha utánpótlás edzésein megfigyelhettük, hogy a német kollégák semmit sem bonyolítanak túl. Persze az ott látottakat a saját közegünkben kell alkalmassá, működőképessé tennünk, hiszen egyrészt teljesen más egy német, egy szerb vagy egy magyar gyerek attitűdje, hozzáállása, másrészt mi nem vagyunk kiemelt akadémia, mint például a berliniek, így a kiindulási feltételeink sem azonosak - összegezte a 2019-es szakmai tanulmányút legfontosabb tanulságait Hajmási Milán, a Király SE utánpótlás szakági vezetője.

A napi tréningekbe folyamatosan épülnek be az újítások ilyen a Brainkinetik-módszer, amely a figyelem-koncentráció növelésével a pályán belüli jobb döntések meghozatalát segíti elő. Az elmúlt években fokozatosan emeltük az edzések számát, bevezettük az egyéni képzéseket. Egyesületünk szakmai programjában kiemelt szerepet kap a fejlődés, tanulás, nem véletlen, hogy a Hertha Berlin mellett írásos együttműködésünk van a Leverkusennel és a felvidéki Dunaszerdahellyel is. 2021-ben a nemzetközi kapcsolatok elmélyítésén lesz a fókusz.  

- Partner csapataink között van olyan, ahová az edzőinket küldhetjük ki szakmai tapasztalatszerzésre, illetve hozzánk is jönnek majd Németországból kollégák, hogy betekintsenek a Király SE-nél folyó munkába. A járvány miatt több ilyen előre betervezett látogatást el kellett napolnunk, de 2021-ben pótolni fogjuk őket - mutatott rá klubunk nemzetközi kapcsolati hálójának egy szeletére Király Gábor, egyesületünk alapítója, aki azzal folytatta, nem csak az edzők, de természetesen a gyerekek is profitálni fognak az együttműködésekből.

Szakmai látogatáson Berlinben a Király SE csapata, edzők, játékosok, vezetők

- Lesz, amikor majd a mi csapataink legjobbjai mutathatják meg magukat partner klubjaink hasonló korosztályaiban, hogy mi is és ők is lássák, hol tartanak nemzetközi mércével mérve azok a játékosok, akik itthon már kiemelkednek korcsoportjukból. Jó példa erre Veszelinov Dánielé, akit Berlinben és Leverkusenben is olyan impulzusok értek, hogy az megerősítette őt eltökéltségében, és ennek az lett az eredménye, hogy kapusunkra nyáron felfigyelt a Dunaszerdahely.

Veszelinov Dániel nyáron egy Európa Liga-résztvevő profi klubba tudott elszerződni. A befektetett munka megtérült.

Próbajátékra hívta és szerződtette. Deni tehát profitált a befektetett munkából, és tett egy újabb lépést afelé, hogy elérje céljait. Ami a partnerség harmadik tartalmi formáját illeti, lesznek olyan tornák is, ahová kölcsönösen meghívjuk egymás csapatait. Azaz a KSE futballistái erős együttesek ellen játszhatnak majd edzőmérkőzéseket, ami által sokat fejlődhetnek - vázolta az együttműködésekben rejlő várható további lehetőségeket Király Gábor, megemlítve, hogy a nemzetközi partneri együttműködések rendszere 2021-ben tovább bővülhet szomszédos országok egyesületeivel.   

Kapcsolódó témák: U15-ös csapatunk
Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
53123
0145678910
0211121314151617
0318192021222324
0425262728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek