2022/1031

Elmaradt a győzelem

Eredményesség szempontjából nem szerepeltek jól a hétvégi bajnokikon a szombati napon pályára lépő utánpótláscsapatainknak, mind a négy korosztályunk - U12-U13-U14-U17 - vereséget szenvedett, a játékkal azonban több esetben is elégedettek lehettek az edzők. A vasárnapi mérleg két döntetlen: az U16 a Budai FC-vel, míg az U15 a Tatabányával ikszelt.

MLSZ Regionális U17-es Bajnokság, Kiemelt Nyugat, 9. forduló: Szombathelyi Haladás VSE-Király SE 3-1 (3-0).

Király SE: Horváth Bá.- Kovács Áb., Vass D. (Horváth Ba. a 26. p.), Karvalics K., Horváth D. - Szabó B. (Balikó Á. a 46. p.), Vilics M., Nagy Á., Katona R. - Spanyó B. (Fliegler Á. a 46. p.) Király K. Edző: Gombás Péter.

Gólszerzőnk: Katona R.

Gombás Péter: - Az első félidőben a hazaiak akarata érvényesült, megérdemelten szereztek három gólos előnyt. A második félidőben sikerült váltanunk, teljesen egyenrangú ellenfelei lettünk a Halinak, de ez csak a szépítésre volt elég.

MLSZ Regionális U16-os Kiemelt Bajnokság, Nyugat 9. forduló: Király SE-Budai FC 1-1 (0-1).

Király SE: Varju - Wilhelm, Mayer, Breznovits, Czingráber - Bodor, Tóth, Gergely (Gombás Botond a 70. p.) - Gombás Bence, László D. (Kardos a 88. p.), Deutsch (Zeke a 61. p.). Edző: Windisch Csaba.

Gólszerzőnk: Breznovits.

Windisch Csaba: - Jó iramú mérkőzést játszottunk, ahol mind a két kapu előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek. A mérkőzés utolsó 15-20 percében nagy nyomást helyeztünk az ellenfelünkre, sikerült egyenlíteni, és a fordításra is megvoltak a lehetőségeink, amik sajnos kimaradtak. Összességében a játék képe alapján igazságos eredmény született.

MLSZ Regionális U15-ös Kiemelt Bajnokság, Nyugat 9. forduló: Király SE-Tatabányai SC 2-2 (0-0).

Király SE: Tóth-Vig Cs. - Sodics T. (SAMU a 18. p.), Nyári, BAKUCZ D., KÁROLY K. (Sinkó N. a 73. p.) - MÉSZÁROS B., (KOLOMPÁR a 41.p.), IVÁNCSICS, SZÁSZ F. - Tancsics (Tanai F. az 59. p.), Puporka (Sodics M. a 41.p.), HEGYI D. (Bakucz M. a 73. p.). Edző: Kovács Zsolt.

Gólszerzőink: Samu, Bakucz D.

Kovács Zsolt: - Az elmúlt két hétben edzéseken nem tudtuk az eltervezett feladatokat elvégezni, mivel sérülések és betegségek miatt 7-10 mezőnyjátékossal edzettünk csak. Vasárnap délelőtti Tatabánya elleni mérkőzésen négy kezdőjátékosomra sem számíthattam, sőt hárman is úgy vállalták a találkozót, hogy a héten egyet edzettek.  A rossz előjelek ellenére felforgatott csapatunk talán a szezon egyik legjobb első húsz percét produkálta, labdabiztosan, gyorsan, jól játszott. Ahogyan az lenni szokott, szegény embert az ág is húzza, Sodics Tamás - akinek mielőbbi jobbulást kívánunk - egy ütközésnél az arcán megsérült, le kellett cserélni. Ezután kiegyenlített lett a játék, inkább mezőnymunka folyt. A szünet után felgyorsultak az események 0-1, 2-1, majd 2-2-re módosult az eredmény. Sajnos két tizenegyest is kapott az ellenfelünk hibáink után, olyan szituációban, amikor az ellenfél játékosa szinte nem is tartózkodott a 16-oson belül. A 2-2 után mindkét csapat megnyerhette volna a találkozót, de több gól nem született. BÜSZKE VAGYOK CSAPATOMRA, a mai napon jó teljesítménnyel rukkoltak elő. Köszönjük és gratulálok a 12 éves Kolompár Zénónak, Mészáros Barninak, Sodics Matyinak, valamint a 13 éves Puporka Alinak és Tanai Flóriánnak, akik kisegítettek minket a mai napon és meg is hálálták a bizalmat.

MLSZ Országos U14-es bajnokság, Alap-csoport, Nyugat 8. forduló: ZTE FC-Király SE 7-1 (3-1).

Király SE: Tóth D. - Kovács B., Turczi D., Mészáros B., Tanai F. - Nagy Á., KOLOMPÁR Z. - Harangozó M., Marian R. (Karvalics B. a 41. p), Szabó B. (Szász Á. az 52.p) - PUPORKA A. Megbízott edző: Németh Béla.

Gólszerzőnk: Puporka A.

Németh Béla:  - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, hiszen egy mintaszerű támadás után gyorsan előnybe kerültünk. Ezután pontrúgás utáni kavarodásból szinte azonnal egyenlített a házigazda. Ettől kezdve a ZTE játszott mezőnyfölényben, de a kontráinkban folyamatosan benne volt a veszély. Az első félidőben nagyon szervezetten védekeztünk, és jól mentünk át támadásba. A második félidőben védekezésben már többet hibáztunk, de az ellentámadásaink továbbra is gólveszélyesek voltak. Összességében remekül helytálltunk a bajnoki címre törő, és a mérkőzésen jól játszó zalai együttes ellen.

MLSZ Országos U13-as Bajnokság, Észak-Nyugat, 8. forduló: Illés Akadémia-Haladás-Király SE 6-0 (1-0, 1-0, 2-0, 2-0).

Király SE: Krancz B. - Iván Cs , BARTON M., NÉMETH H., VÁRKONYI CS. - VARGA B., Németh B, Sodics M., Szabó D. Csereként pályára lépett: Hegyi M. Edző: Németh Bálint.

Németh Bálint: - Elégedett vagyok a látottakkal, a számunkra ismert körülmények ellenére nagyon jól játszottunk, 40 percig egyenlő erők küzdelme folyt a pályán. Ezután a hazai csapat cserékkel szintet tudott lépni, az én játékosaim pedig kezdtek mentálisan és fizikálisan fáradni, így nagyarányú vereséget szenvedtünk. Az eredmény csalóka, a negyedik negyedet leszámítva nem volt ekkora különbség a két csapat között. Bátran, jól játszottunk és ilyen összetételben is nagyon büszke vagyok a játékosaimra.

MLSZ Országos U12-es Bajnokság, Észak-Nyugat, 8. forduló: Illés Akadémia-Haladás-Király SE 2-0 (0-0, 1-0, 1-0, 0-0).

Király SE: Tanai B. - Klauzer, Takács Z., Szász A., Windisch, Mészáros N., Raffai, Tóth-Hencsey. Varga M. Csereként pályára lépett: Hajdú, Németh K., Böndicz, Derényi A. Edző: Kiss Gábor.

Kiss Gábor: - Szombat délelőtt az Illés Akadémia csapatával játszottuk a soron következő bajnoki mérkőzésünket. Ellenfelünk jóval többet birtokolta a labdát, azonban inkább mezőnyben folyt a játék. Sokat kellett védekeznünk, a támadó játékunk nem működött ezen a napon. Egy védelmi hibából, valamint egy szöglet utáni kavarodásból voltak eredményesek vendéglátóink, így 2-0 arányban megnyerték a mérkőzést. A kis tigrisek egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet, amiért dicséret illeti őket.