2024/510

Elindult U11-es csapatunk a rangos Mini Euro 2024 tornáraSzerző: Németh Zsolt

Elindult U11-es csapatunk a rangos Mini Euro 2024 tornára

Május 11-én és 12-én két országban, két helyszínen rendezik meg a jubileumi, 20. Mini Euro nemzetközi labdarúgó tornát, amely az Európai Unió bővítésének tiszteletére indult 2004-ben. Az elsőnapi mérkőzések helyszíne a cseh oldalon fekvő Františkovy Lázně. Másnap alig 35 kilométerre innen, de Németországban, Rehau városában zárul majd a torna. A Király SE korosztályos csapata már harmadszor résztvevője a kupának. A mieink ezúttal Schimmer Zoltán és Hangya Erik vezetésével utaztak el, de számos szülő, köztük felnőtt csapatunk technikai vezetője, Szabó Zoltán is együtt ült autóbuszra a fiúkkal, akik rájuk is számíthatnak mindenben a hétvégén.

Az indulás előtt egyesületünk elnöke, Király Gábor szólt az utazókhoz, sok sikert, hasznos kupaszereplést kívánva. A Mini Eurón az idén is 14 nemzet 18 ifjúsági csapata találkozik. A házigazda DTFS mellett ott lesz az Ajax Amszterdam, a Bayern München, az FC Porto, a Manchester United, a Sparta Praha, a Young Boys Bern, az AGF Aarhus, a szlovák AS Trencin, a szlovén NK Domzale, az RB Leipzig, a Hertha BSC, a Gentofte Coppenhága, a Norvég Fociakadémia és az RC Joinville-Paris. A résztvevők mezőnyét lengyel újoncok teszik teljessé. A Slask Wroclaw (Breslau) és a KS Lomianki Varsó, amely beugróként a japán Kashiwa Reysol együttese helyett lép majd pályára, miután a japán csapat nem tudott elutazni a tornára.

A torna selejtezőit szombaton 9:30-18:30 között rendezik a Franzensbad stadionban. Vasárnap pedig a Rehaui Sport Centrumban lesznek a helyosztók 9:00-14:00 óra között között.

További részletek itt:

Csoportmérkőzések: https://www.meinturnierplan.de/pdf.php?id=1713721160