Hírek
vissza
2022/1223

Egymásnak is segítve, felülemelkedve a létszámgondokonSzerző: Németh Zsolt

Egymásnak is segítve, felülemelkedve a létszámgondokon

 

Az U15-ös és U16-os korosztálynál is voltak létszámmal kapcsolatos nehézségek az elmúlt félévben, de az alsóbb korosztályú keretek támogatásával ezeken mindig sikerült túllépni. A gólszerzésben még van lehetőség javítani, de egyik edző sem elégedetlen a csapatának teljesítményével.

 

 

U15 második félévét Kovács Zsolt értékelte:

 

A 2008-as korosztályt nyáron vettem át Németh Bálinttól. A nyári alapozás nem volt zökkenőmentes, mert a korosztály nagy létszámhiánnyal küzdött és küzd ma is. 12 mezőnyjátékossal és 2 kapussal vettem át a keretet, amelyből Szász Félix több mint 6 hónapja nem edzett a csapattal. Érkezett a csapathoz Tóth-Vig Csongor (kapus) Ajkáról, valamint Sinkó Nimród a Grundball csapatától. Valamint a nyár végétől újba edzésbe állt Samu Dorián. Így a bajnokságot egy 14+3 fős kerettel kezdtük el. Nyilvánvaló volt, hogy a bajnoki mérkőzéseken az U14 és U13 csapatból kiegészülve fogunk tudni csak kiállni hétről hétre. A nyári felkészülés így nem volt egyszerű, hiszen 8-10 fővel tudtunk dolgozni. De a srácokra nem lehetett panaszom, többet kaptam vissza tőlük, mint amit vártam, mind edzésen, mind a felkészülési mérkőzéseken:

Szombathelyi HVSE 4-0

SC Sopron 1-1

Veszprém FC USE 4-5

VAFA SE 7-0

Credobus Tehetségközpont 3-4

Pozitív volt, hogy minden mérkőzésen gólt tudtunk szerezni, sőt 5 mérkőzésen 19 rúgott gól kimondottan imponáló volt. Sajnos ez 10 bekapott góllal is párosult, amit próbáltunk a bajnokság kezdetéig rendbe tenni.

 

A bajnokság állása félévkor.

6. Király SE 13      6        1        6        22      23      -1       19.

 

Bajnokságban az első mérkőzés kivételével minden alkalommal gólt tudtunk szerezni, ami pozitívum, bár a helyzetkihasználással nem vagyok maradéktalanul elégedett. 22 rúgott góllal így is hatodikak vagyunk a bajnokságban, de az első négy csapat több mint kétszer ennyit szerzett. A kapott gólok tekintetében 23 góllal a negyedik legkevesebb gólt kaptuk. Negatívum, hogy csak két találkozót tudtunk lehozni nullára (Goldball, PVSK). Minden bajnoki találkozón partiban tudtunk lenni az ellenfelünkkel. Az itteni mezőnyből két csapat kilóg felfelé (Főnix, III. Ker) velük is 60 percig ki-ki meccset játszottunk. A bajnokságban volt egy négy mérkőzéses győzelmi sorozatunk (Siófok, PVSK, Budafok, Kaposvár), aminek a jó szereplésünket is köszönhetjük. A Haladás és a Komárom elleni mérkőzéseket nehéz megemészteni, mert azokon a találkozókon sajnos az egész csapat tudása alatt teljesített. Ezek a pontok a végelszámolásban hiányozni fognak.

Mindent összefoglalva én úgy gondolom csapatunk átlag felett teljesített eddig a bajnokságban. A létszám gondok mellett még gondot okoz, hogy edzéseken nem tudunk nagyobb létszámú játékhelyzeteket gyakorolni. Kétszer nem tudtam ugyanazt a kezdő csapatot kirakni. Valamint szembetűnő, hogy nálunk van 4-5 későn érő játékos is. Nagy köszönet az U14-13 csapat játékosainak, akik többször dupla terhelést vállalva jöttek hozzánk hétvégén játszani. De ugye velük sem tudtunk állandóan számolni.

Csapatból kiemelni nagyon senkit nem szeretnék, de két statisztikai adatot megosztanék, úgy gondolom ezek magukért beszélnek: 

Bakucz Dominik 17 mérkőzésen 17 gólt szerzett és 7 gólpasszt adott, valamint

Iváncsics Bence 17 mérkőzésen 5 rúgott gólt és 11 gólpassz osztott ki.

 

 

Az U16-os keret munkájáról Windisch Csaba számolt be:

 

Csapat a Regionális Kiemelt bajnokság nyugati csoportjában szerepel, ami egy erős bajnokság, remekül szolgálja a focisták fejlődését.

A játékosok edzéseken, mérkőzéseken, fegyelmezetten, koncentráltan, motiváltan vettek részt az elmúlt félévben, gyakorlatilag fegyelmi probléma nélkül, amiért külön dicséret illeti őket.

Csapatjátékban több felállási formában is pályára léptünk, és ezeket mérkőzés közben is jól tudtuk váltani. Taktikai téren léptünk előre.

Labdaszerzésben egységesek, szervezettek voltunk, így a bajnokságban eddig holtversenyben a legkevesebb gólt kaptuk, és a második legkevesebb vereséget szenvedtünk el.

Labdabirtoklásban fejlődtünk, kombinatívabb, tudatosabb lett a játékunk, és az 1v1 elleni játékot is bátran vállaltuk támadásban. Sok helyzetet alakítottunk ki általában a mérkőzésen, viszont keveset sikerült gólra váltani. Jobb helyzetkihasználással nagyobb arányú győzelmeket arathattunk volna, illetve jelentősen több pontunk lehetne! Minden meccsen megvolt az esélyünk a győzelemre, például a bajnokságban veretlen, első helyezett III. Kerület ellen vezettünk 1:0-ra, és megvoltak a helyzeteink, hogy még 2-3 gólt szerezzünk, s lezárjuk a mérkőzést, de végül nem sikerült pontot sem szerezni. Ebben sokat kell fejlődnünk!

Jól kezdtük a bajnokságot, aztán hullámzóbb lett a teljesítményünk, viszont az utolsó 4-5 fordulóban kiegyenesedett a játékunk, és jó eredményeket értünk el. A hullámzó játék annak tudható be, hogy sok problémával néztünk szembe az ősz folyamán, betegségek, sérülések miatt. Sokszor létszámproblémákkal küzdöttünk az edzéseken, mérkőzéseken, és ez kihatott a játékunkra. Szeretném megemlíteni az U15-ös korosztályt, hiszen ahogy tudtak, segítettek ebben a helyzetben, ráadásul azok a játékosok akik fennjátszottak, maximálisan hozzátettek a csapatjátékhoz.

Ebből a helyzetből mentálisan erősebben jöttünk ki, egymásért, igazi csapatként játszva, jó eredményeket elérve zártuk az őszi szezont. Az 5. helyen, közel a dobogóhoz várjuk a folytatást.

 

Képek

Kiemelt videó
Tigris Kupa U11 tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
0512345
066789101112
0713141516171819
0820212223242526
092728
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek