2022/1028

Egy pontot elvitt az Andráshida

Rengeteg kimaradt helyzet az ellenfél kapuja előtt, egy ritkán látható öngól hazai oldalon - nem sikerült itthon tartani mindhárom bajnoki pontot a masszív középcsapat Andráshida ellen U19-es együttesünknek.

MLSZ Regionális U-19-es bajnokság, Nyugat 'B' csoport, 8. forduló: Király SE-Tarr Andráshida SC 1-1 (0-0)

Király SE: Tanai M. - Sabia (Tóth K. a 46.p.), Király D., Sásdi, Ligeti (Péter a 46.p.) - Balázs (Nyári a 46.p.), Márk - Németh B., Márfy, Kovács A. (Tóth M. a 46. p.) - Bráder. Edző: Marton Róbert.

Gólszerzőnk: Tóth K.

Marton Róbert: - A 8. fordulóban a masszív középcsapatnak számító, Tarr Andráshida csapatát láttuk vendégül a Király Sportlétesítményben. Az első félidőt esélyeshez méltóan kezdtük, hatalmas mezőnyfölényben játszottunk, több gólhelyzetet is kialakítottunk, de sajnos ezeket ki is hagytuk. Szinte csak a zalaiak térfelén pattogott a labda, nyomasztó mezőnyfölényben játszottuk végig az első félidőt. A játék képe a második játékrészben sem változott, mi támadtunk, az andráshidaiak hősiesen védekeztek. Hatalmas mezőnyfölényünk végül az 54. percben góllá érett, Márfy sokadik mesteri beadását Tóth Krisztián nagyszerű mozdulattal juttatta a hálóba. A játék képe a gól után sem változott, szinte csak nálunk volt a labda, újabb komoly gólhelyzeteket hagytunk kihasználatlanul. A sok kihagyott helyzet aztán megbosszulta magát, a vendégek egy ritkán látható öngóllal egyenlítettek. Vendégjátékos csak a saját térfelén tartózkodott, amikor egy szerencsétlen hazaadásból a hálónkban kötött ki a labda. A meccs hátralévő szakaszában is komoly mezőnyfölényben játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, de az eredmény már nem változott. Összességében ez a mérkőzés is rávilágított hiányosságainkra, támadójátékban sokat kell fejlődnünk, pontosabbnak, gyorsabbnak kell lennünk a támadó zónában.