2021/1030

Egy pont a rangadón

Megőrizte veretlenségét csapatunk a megyei I-es bajnokságban, miután a celldömölki rangadón döntetlen született. A sárga-szürkék háromszor szereztek előnyt, de a CVSE mindig vissza tudott jönni a meccsbe.

CVSE-Vulkán Fürdő-Király SE 3-3 (2-2). - Celldömölk, 250 néző, megyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Harcsár.

CVSE: Osvald M. - Galovich, Szuh, Enyingi (Göntér a 77. p.), Keszei R. (Horváth M. a 90. p.) - Gorácz, Marsai Máté - Keszei T., Tóth D. (Szabó K. a 62. p.), Marsai Milán - Kovács A. Edző: Kovács Balázs.

Király SE: Király M. - Auer, Subicz, Schimmer, Devecseri - Kalmár (Kondákor a 73. p.), Szalay, Reseterits - Kudron (Fábián a 61. p.), Halmosi, Németh G. (Tamás B. a 83. p.). Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Kovács A. a 21. és a 89., Marsai Milán a 39., illetve Halmosi a 9. és a 27., Fábián a 68. percben.

A Vas megyei I. osztályú bajnokság rangadóját, a tabellán második házigazda veszélyeztetett először, mindjárt az első percben Gorácz bal lábas lövés szállt el a bal felső sarok mellett. Két percre rá tizenegyest reklamáltak a mieink, Reseterits startolt egy kiugratásra, úgy tűnt találkozott a kifutó Osvald kapussal, ám Harcsár játékvezető nem látott okot a közbe avatkozásra. Öt perc múlva azonban már a 11-es pontra került a labda, Halmosit faultolta Marsai Máté, a sértett tizenegyesét nagy bravúrral szögletre ütötte Osvald, ám a sarokrúgásból Halmosi javított, a röviden remekül érkezve a hosszú sarokba csúsztatott (0-1). A 21. percben Marsai Máté 30 méteres labdáját Marsai Milán Király Mátyást megelőzve szúrta kapura, éppen csak mellé ment. A következő hazai támadás meghozta az egyenlítést, egy jobb oldali beadást Kovács Adrián csúsztatott 6 méterről a rövid alsóba (1-1). A 26. percben remek vendég szabadrúgás kombinációt követően újra Halmosi került ziccerbe, lövését a gólvonalról vágták ki. A 27. percben Halmosit lépett ki a tétovázó hazai védők között és Osvaldot megelőzve a hosszú sarokba lőtt (1-2). A 38. percben előbb még kimaradt egy celli nagy helyzet, Kovács Adrián várt ki ziccerben, szerelték, a szögletből Marsai Milán egyenlített egy újabb csúsztatott fejessel (2-2). A 43. percben ismét Halmosi került helyzetbe, spiccel lőtt a jobb kapufa mellé. A második félidő királyos mezőnyfölény jegyében telt, előbb Halmosi kért számon egy újabb büntetőgyanús esetet a játékvezetőn, majd Németh Gergő lőtt fölé. A 68. percben harmadszor is megszerezte a vezetést csapatunk: egy bal oldali beadásba Halmosi csúsztatott bele, már úgy tűnt mellé megy a labda, de a hosszún érkezett a frissen beállt Fábián, és egy méterről a rövid sarokba kotorta a labdát (2-3). Bebiztosíthatta volna győzelmet a KSE, előbb Kondákor találta el Osvaldot 11 méterről, majd Fábián játszotta tisztára magát, de lövése mellé ment. A hajrára a hazaiak is mozgósították utolsó energiáikat, előbb Kovács Adrián küzdött ki magának egy helyzetet, de jó lövésre már nem maradt ereje, majd ugyanő hozta helyzetbe Marsai Milánt, akinek ziccerét Király Mátyás védte bravúrral. Érett a hazai egyenlítés, ami végül meg is született: a 89. percben egy jobb oldali szabadrúgást Kovács Adrián gyötört be a vendégkapuba (3-3). Érdemi ellen akcióra már nem maradt idő, így hiába vezetett háromszor is csapatunk, a CVSE-nek minden szombathelyi gólra volt válasza - nem érdemtelenül tartott otthon egy pontot a vendéglátó.

Hegyi László: - Sokat tettünk azért, hogy elvigyük a három pontot, de a hazaiak nagy elánnal és akarattal játszottak és minden gólunkra volt válaszuk.