Hírek
vissza
2020/526

Király Gábortól Keanu Reevesig - Rita rajzaiból

Király Gábortól Keanu Reevesig - Rita rajzaiból

Király Gábor, Liam Neeson, Keanu Reeves, vagy Robert Downey Jr. - Egerszegi Rita portré rajzai hűen adják vissza az ismert emberek karaktereit. Rita, akinek egyelőre csupán hobbi a rajzolás, a Királysport higiéniai felelősként dolgozik és két fia is az egyesületben focizik. A portrérajzos portréja.  

Egerszegi Ritával csaknem két éve találkozhatnak azok a szülők, szülőtársak, vendégek, sportolók, edzők, akiknek a Király Sportlétesítményben akadt dolguk, programjuk, edzésekre, mérkőzésekre hordják gyermeküket. Kolléganőnk takarít, fertőtlenít, a létesítmény tisztaságáért, higiéniájáért felel. 
- 2018 októberében egy szülőtárs hívta fel a figyelmemet, hogy a Királyban takarítőnő kollégát keresnek.

- Jelentkeztem, felvettek, azóta már több szálon összekapcsolódott az életünk a pályával. Fontos szempont volt számomra a munkarend, hattól kettőig dolgozom, hogy délután a fiúkat tudjam szállítani az edzésekre. Gyuri az U17-es, Dénes az U12-es királyos csapat tagja, az idősebb fiú cukrásznak tanul Szombathelyen, a fiatalabb Vépre jár általános iskolába, Bozzaiban lakunk, fontos, hogy időben odaérjünk edzésre és utána haza is  - érzékeltette a családi logisztikában betöltött szerepét, hozzátéve: a futball közeg nem idegen számára, hiszen húszas éveiben kispályán maga is játszott, sőt egy ilyen alkalommal ismerkedett meg gyerekei édesapjával is. 

Korábban irodában és kézbesítőként is dolgozott, de a takarítás sem áll távolt tőle. Ritára nem csak pontos munkája, de hobbija miatt is sokan felfigyelhettek az utóbbi hónapokban. Portrérajzokat készít, amiket meg is mutat ismerőseinek a legnagyobb közösségi portálon. Legutóbb egy Király Gábor-rajzzal lepte meg egyesületünk névadóját, aki saját közösségi felületein is megmutatta Rita alkotását.

- Vér szerinti apámtól talán a tehetséget örököltem, a nevelőapám pedig rengeteget foglalkozott velem, tanított rajzolni. Emlékszem, óvodában még egy tulipánt sem tudtam lerajzolni, de pótapám leült velem és tanított, hogy ne csak nézzek, lássak is - mesélt a kezdetekről, majd immár a tinédzserkort érintve elmondta: mindig is érdeklődött az aprólékos, szöszölős kézműveskedés iránt, ezért ötvös pályára készült. 

- Sajnos akkoriban csak Pécsett volt ilyen jellegű képzés, amit a nagy távolság miatt nem jöhetett szóba, így más felé kanyarodott az utam. Egy jó időre kimaradt az alkotás, majd pár éve egy ismerős kérésére gyerekszoba dekorálást vállaltam, Bogyó és Babócát, Verdákat festettem a falra rajz után, ami tetszett a "megbízónak" - idézte fel Rita, akinek a munka és a gyermeknevelés mellett sok énideje nem maradt a hobbijaira. 

- A kötés és az olvasás az, ami még kikapcsol, az üresjártos időkben pedig újra rákaptam a rajzolásra. Nem csak közismert emberekről készítek portrékat, hanem állatokat, mintarajzokat is csinálok, de talán előbbi a munkáim leglátványosabb része. A szemek, a tekintet a kedvencem, azt próbálom a lehető legaprólékosabban megragadni. Nem véletlenül mondják rá, hogy a lélek tükre.  

Kapcsolódó témák: Felnőtt labdarúgás

Dokumentumok

Képek

Kiemelt videó
Ilyen volt a 4. Tigris Kupa a Répce Sportcsarnokban tovább
Eseménynaptár
hétHKSZECSPSZOV
09123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
Király induló
Irigy Hónaljmirigy - Szombathelyi Tigrisek