2022/207

Edzőmérkőzések futószalagon

A hétvégén öt korosztályban is - az U7-től egészen az U11-ig - a ZTE ellen meccseltek utánpótláscsapataink. Edzőink értékelték a látottakat.

Vámos Márk, vezetőedző, U7: - A héten kezdtük el a 2:1 elleni játékot, valamint az idén eddig oktatott cseleket figyeltem, hogy mit kapok vissza az edzéseken gyakoroltakból. Örömteli, hogy annak ellenére, hogy még csak keveset gyakoroltuk, a létszámelőnyös szituációnál sok dolog biztatóan visszaköszönt a tanultakból. Az 1:1 elleni védekezés már jól megy, a letámadás és az állandó visszatámadás alap lett a játékunkban - szintén nagy örömömre. Az 1:1 elleni támadójáték során is egyre több esetben jó döntéseket hoznak a gyerekek, jellemzőek a minőségi cselek és üres területek keresése. Bizakodásra ad okot az összkép, amiket idén gyakoroltunk, azok szépen visszaköszöntek a ZTE elleni mérkőzésen.

Koman Vladimir, vezetőedző, U8: - Nagyon pozitív az összkép az edzőmérkőzéssel kapcsolatban, az eredményt nem számoltunk, de sok gól született. Lőttünk is, kaptunk is, hogy ki szerzett többet, nem is lényeges. A fontos, hogy játszhattak a gyerekek. Az első húsz percben domináltunk, utána a ZTE játszott fölényben, aztán ismét a mi perceink következtek. Jól mentek a srácok, ami hiányosság, az abból következik, hogy a járvány miatt sokan hagytak ki edzéseket az elmúlt időszakban, erőben elfogytunk a végére. Várjuk már, hogy legyünk túl a covidon, és újra teljes létszámban tudjunk edzeni.

Török Richárd, vezetőedző, U9: - Tökéletes létszámban tudtunk kiállni az edzőmérkőzésen, három sort alakítottam ki játékosainkból, így mindenki megfelelő játékpercet tölthetett a pályán, ami ennek a korosztálynak a fejlődésében elengedhetetlen. Az edzéseken gyakorolt 2:1 elleni játékhelyzeteket a gyerekek a mérkőzés közben is jó döntéseket hozva, megfelelően alkalmazták. Edzéseinkre jellemző a sok kapura lövés, amiből a meccs folyamán nem volt hiány. Ezekből az átlövésekből szép gólokat értünk el. Összességében elégedett lehetek a játékunkkal. Helyezkedési hibáink vannak, amiket kijavítunk. Labdavesztés után már jól támadunk vissza, de fejlődnünk kell még az 1:1 elleni védekezésben. - Eredmény: KSE-ZTE 9-7.

Farkas Gábor, megbízott edző, U10: - Nagyon jól sikerült az idei első edzőmérkőzésünk, amit 3X20 percben vívtunk a vendéglátó zalaegerszegiekkel. Sok pozitívumot tapasztaltam a játékunk minden elemében. Minden játékosunk a keretben volt, sikerült is a bizonyítaniuk, nagy kedvvel, jól játszottak a fiúk. Megérdemelten nyert a csapat, szép gólokat szereztek a srácok, és nem csak az egyéni játék dominált, hanem kombinatív, ügyes játékot mutattak. - Eredmény: ZTE-KSE 4-12

Kiss Gábor, vezetőedző, U11: - A Zalaegerszeg vendégeként 4x15 perces edzőmérkőzést játszottunk. A kistigrisek nagyon jó felfogásban, harcosan, agilisan fociztak. Sokat volt a mezőnyben a labda, de azért helyzetek is akadtak. Minimális különbséggel nyert a ZTE csapata, de minden dicséret megilleti a mieinket. Az átmenetekkel voltak problémák, de azon leszünk, hogy ezeket kijavítsuk. Számomra öröm, hogy új játékost avattunk Anderkó Zalán személyében, aki szintén biztatóan focizott. - Eredmény: ZTE-KSE: 3-2.