2021/911

Döntetlen a rangadón

Huszonhat perc elteltével 3-0-ás Király-előnyt mutatott az eredményjelző a megyei bajnokság rangadóján, szünet után azonban a Sárvár FC percei következtek, a tavalyi bajnok a hajrára ledolgozta hátrányát, így végül döntetlennel zárult a találkozó.

Király SE-Sárvár FC 3-3 (3-0). - Király Sportlétesítmény, 300 néző, megyei I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Bagoly G.

Király SE: Király M. - Auer, Schimmer, Subicz, Devecseri (Vargyas a 74. p.) - Szalay (Kalmár a 93. p.), Reseterits, Németh D. - Kudron (Kovács Á. a 85. p.), Halmosi, Fábián. Edző: Hegyi László.

Sárvár FC: László - Szabó B., Horváth A., Vass (Kovács Bá. a 46. p.) - Ódor (Fülöp a 91. p.), Potyi, Fider (Szemes a 46. p.), Kovács Be. - Tokaji (Czöndör a 61. p.), Csákvári, Illés B. (Tóth L. a 83. p.) Edző: Haraszti Zsolt.

Gólszerzők: Németh D. a 4., Halmosi a 14., Fábián a 26., illetve Tokaji a 60., Czöndör a 62. és a 85. percben.

Belekezdett csapatunk a megyei I-es bajnokság rangadóján, Halmosi már az első percben helyzetbe került a tavalyi bajnok ellen, de lövésénél László a helyén  volt. Három perc múlva azonban már tehetetlen volt a sárváriak fiatal kapusa, Devecseri nagy bedobását Halmosi csúsztatta tovább az ötös magasságában, a labda a középen üresen érkező Németh Dominik elé került, aki 8 méterről a kapu jobb oldalába talált (1-0). A gól után sem állt le a KSE, sőt: a 14. perc: Schimmer 40 méteres nagyszerű keresztlabdáját Fábián gyönyörű mozdulattal vette le, s szerezett ezzel tempóelőnyt a bal oldalon. Majd egyből középre nyesett, ahol Halmosi 12 méterről László feje fölött tekert a bal felsőbe (2-0). A 26. percben tovább növelte előnyét a Király SE Fábián Bálint szerezett sarokkal szép gólt (3-0). A háromgólos vezetés birtokában a sárga mezes hazaiak magabiztosan futballoztak, az SFC bár többet birtokolt a labdát a félidő második felében, de igazán veszélyes helyzetet így sem tudott kidolgozni Király Mátyás kapuja előtt.

Fordulást követően nagyot változott a játék képe, a Sárvár labdabirtoklási fölénye immár helyzetekkel is párosult.  A 60. percben szépített a vendégcsapat, egy kapu előtti kavarodást követően Tokaji talált a a kapuba (3-1). Két perc sem telt el, és még közelebb zárkózott a Sárvár, a gólszerző helyére érkezett Czöndör szinte első labdaérintéséből a hosszú sarokba fejelt (3-2). A 78. percben egyenlíthetett volna a zöld mezes Rába-parti csapat, de kimaradt a pontrúgást követő ziccer. A 85. percben a jobb oldalon előre törő Czöndör vett át remekül egy labdát, megtolta, majd 15 méterről kilőtte a jobb sarkot (3-3). Az utolsó percekre is maradt még izgalom, a Sárvár szerzett egy lesgólt, Szalay Máté pedig súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

Ellentétes félidők mérkőzésén igazságos döntetlen született.

Hegyi László: - Az első félidőben úgy futballoztunk, ahogyan egy ilyen kaliberű ellenféllel szemben kell. Lőttünk három gólt és ezeken kívül is voltak még helyzeteink. A második félidőben középpályán fölénk nőtt a Sárvár, minden labdát ők szedtek fel, amivel nyomás alatt tartottak bennünket, és sajnos hibákra is kényszerítettek. A kontráink sem ültek ekkor, igazi nagy lehetőséget nem tudtunk kidolgozni. Természetesen nem jó érzés háromgólos előnyről ikszelni, de végül is a tavalyi bajnok ellen szereztünk egy pontot, ami nem tragédia. Hosszú még a bajnokság, ki kell javítani a hibáinkat, és menni tovább.