2022/618

U16: büszkék lehetünk a bajnokokra

Várakozáson felül szerepelt, megnyerte az MLSZ Regionális Kiemelt Bajnokság Nyugati-csoportjának küzdelmeit U16-os csapatunk, amely osztályozót is játszhatott a keleti bajnok Szeged-Csanád Grosics Akadémiával, s bár az U17-es másodosztályba jutásért vívott párharcban végül alulmaradt, egész idényére így is büszke lehet.

Nem voltak nagy különbségek a mezőny élcsapatai között az MLSZ Regionális Kiemelt Bajnokság Nyugati-csoportjában, hogy mást nem mondjuk a végjáték is annyira szorosan alakult, hogy csapatunk - amely fél távnál még 8 pontos hátrányban volt az akkori listavezető, végül a hatodik helyre befutó SC Sopron mögött -, csak az utolsó előtti játéknapon állt az élre, s ezt a pozícióját tatabányai győzelmével a záró fordulóban sikerült is megőriznie.

Az első öt helyezett között a végelszámolásnál mindössze 5 pont volt a különbség, hiszen Gombás Péter együttese ugyanúgy 44 ponttal zárt, mint a Barca Academy, de eggyel több győzelmet szerzett. A Szombathelyi Haladás VSE 43 egységgel végzett, míg a Budai Futball Club SE 41, a Kelen SC pedig 40 pontot gyűjtött. A sárga-szürkék javára tehát a több győzelem döntött - számszerint 13, ami legalább eggyel több volt, mint bármelyik közvetlen riválisé - , a lőtt gólok tekintetében a mezőnyben öt csapat volt jobb a Király SE-nél, a kapott találatoknál pedig három gárdát látunk, amelyeknek a gólok száma alapján stabilabb volt a védelmük, mint a mi brigádunknak.

A számok után lássuk, Gombás Péter vezetőedző, hogyan látta az idényt:

- A bajnokságban több jó játék erőt képviselő csapat volt, mi az idény során végig az élmezőnyhöz tartoztunk. A játékunk a biztos védekezésre épült, onnan gyors átmenetekre alapozva próbáltunk sikeresek lenni. Csapatjátékunk folyamatosan fejlődött, védekezésben és támadásban is. A támadójátékunkban még maradt potenciál, ezt a jövőben még fejleszteni is fogjuk. A bajnokság egészen az utolsó fordulóig nyílt volt, a záró kör előtt még öt csapat is megnyerhette a bajnokságot. Nekünk a saját kezünkben volt a sorsunk, ezzel a lehetőséggel éltünk is. A bajnoki címmel járó rájátszáson egy jó játékerőt képviselő Szegeddel találkoztunk. Mindkét mérkőzésen tisztességesen helytálltunk, de a szegediek megérdemelten jutottak fel a magasabb osztályba. A játékosok nagyon sok munkát tettek bele ebbe a szezonba, több mint 100 edzésünk volt az idény során. Ami fontos, hogy egyénileg is sokat fejlődtek a srácok. Bízom benne, hogy a következő szezonban lesz olyan futballistánk, aki nem csak bekopogtat a felnőtt csapat öltözőjébe, hanem be is lép rajta.  Egyénileg nem szeretnék kiemelni senkit, hiszen ezt a bajnokságot csapatként nyertük meg! Szeretném megköszönni a játékosoknak az egész éves munkájukat, remélem a következő szezonban is hasonló sikerekben lesz részünk. Köszönöm továbbá a stáb segítségét: Kovács Zsolt, Balogh István, Nagy Gergő, Schimmer Szabolcs, Tóth Enikő, Lakosi Máté magas szintű munkája nélkül nem lett volna ilyen sikeres az idény. Külön köszönöm a felnőtt csapat edzőjének, Hegyi Lászlónak a segítségét, akinek tapasztalatára, szakmai meglátásaira mindig számíthattam. És természetesen hozzátett a szereplésünkhöz a Király SE és Király Sportlétesítmény minden dolgozója, nekik is köszönöm a támogatásukat - összegzett Gombás Péter.

Ami a góllövő listát illeti, holtversenyben, 12-12 találattal Baranyai Noel és Karvalics Kornél lett a házi gólkirály, mögöttük Fliegler Ábel zárt a legtöbb góllal (7) csapatunkból.